Răfuială cretină între constructori! ELFORACONS a cerut insolvenţa TRANSMIR… după ce TRANSMIR a cerut insolvenţa ELFORACONS

Pe data de 27 ianuarie 2022, TRANSMIR SRL Sălcioara/Banca (CUI/CIF: 10400632) a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva presupusei debitoarei ELFORACONS SRL Vaslui (CUI/CIF: 28742980).

Această cerere de insolvenţă a dus la deschiderea Dosarului nr.157/89/2022, pentru care Tribunalul Vaslui a programat un prim termen de judecată pe 17 martie 2022.

După numai o săptămână, ELFORACONS SRL a depus… o cerere de insolvenţă împotriva TRANSMIR SRL! Acest demers juridic a dus la înregistrarea Dosarului nr.217/89/2022, pentru care Tribunalul Vaslui încă nu a stabilit primul termen de judecată.

Am mai întâlnit astfel de „răfuieli tâmpite”, care – desigur – au la bază un conflict comercial. Ceea ce nu înţeleg companiile implicate în astfel de cereri reciproce de insolvenţă e că ambele au de pierdut.

Ambele plătesc taxă de timbru (200 lei, nu e mare şmecherie) şi avocaţi/jurişti, dar nu asta e problema. Ambele apar în tot felul de monitorizări şi evaluări ca… pasibile de insolvenţă. La fel apar şi în analizele băncilor… care ţin cont de astfel de procese şi măresc gradul de risc, implicit dobânda la eventualele credite.

Nu mai zic că aceste dosare de insolvenţă apar în căutările (de pe google)… multă vreme de aici încolo, iar potenţialii clienţi/parteneri nu analizează (cu atenţie) contextul, îşi zic doar «are dosar de insolvenţă»!

Eu chiar mă întreb cum ajung unele firme (implicate în astfel de răfuieli) la afaceri de zeci de milioane şi profituri foarte mari… cu atât de puţină minte?!

CITITI ŞI:
Ba pe-a mă-tii! CTT CONSTRUCŢII SAFE a cerut insolvenţa ASTRAL TRADING… la o săptămână după ce ASTRAL TRADING a cerut insolvenţa CTT CONSTRUCŢII SAFE