Raluca Daniela ŢÎNŢAŞ are de plătit 4,48 milioane lei… deşi afacerea RALCOM LINK ar fi fost condusă de Carmen Zina LADOR (document ataşat)

RALCOM LINK SRL Gherla (CUI/CIF: 29907033) a fost înfiinţată în martie 2012 şi a depus bilanţ doar pentru anul respectiv: profit net de 4.783 lei, cifră de afaceri de 27,73 milioane lei şi datorii de 32.007 lei. Deşi firma a fost declarată INACTIVĂ de către Administraţia Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii – Cluj în august 2014, abia în iunie 2018 s-a îndurat Fiscul (prin DGRFP Cluj-Napoca) să solicite aplicarea Legii 85/2014…. pentru o datorie de 4.483.416 lei.

Instanţa a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă pe 12 septembrie 2018 şi până acum nu s-a trecut la faliment (nu există o sentinţă în acest sens), deşi administratorul judiciar a avansat o astfel de propunere încă din ianuarie 2019! În schimb, judecătorul sindic Iulian PĂCURAR de la Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea Fiscului de atragere a răspunderii personale împotriva administratorului Raluca Daniela ŢÎNŢAŞ.

Prin urmare, decizia primei instanţe precizează că pârâta Raluca Daniela ŢÎNŢAŞ este obligată să plătească suma de 4.483.416 lei, pasivul debitoarei RALCOM LINK SRL. Conform menţiunilor de pe portalul instanţelor de judecată, sentinţa a fost deja atacată cu apel, dar dosarul încă nu a ajuns la Curtea de Apel Cluj.

Interesant este că instanţa a admis cererea deşi pârâta a susţinut că „toată activitatea societăţii s-a desfăşurat sub conducerea lui Carmen Zina LADOR (foto; mama fondatorului Trilulilu şi Zonga, Sergiu BIRIŞ – n.r.), lucru pe care l-a remarcat şi procurorul prin rechizitoriu (într-un dosar penal – n.r.)”, iar motivaţia judecătorului a fost aceasta:

  • Administratorul unei societăţi comerciale nu îşi poate delega răspunderea altor persoane, indiferent cui şi în ce măsură încredinţează conducerea societăţii
  • Administratorul este răspunzător, cel puţin în calitate de comitent
  • Art. 144, al. 2 din Legea nr.31/1990 prevede că toţi administratorii răspund faţă de societate pentru actele îndeplinite de directori sau de personalul încadrat, când dauna nu s-ar fi produs dacă ei ar fi exercitat supravegherea impusă de îndatoririle funcţiei lor.

La ora actuală, Raluca Daniela ŢÎNŢAŞ mai este asociat şi administrator la CHRYSTAL PRO SRL Gherla (CUI/CIF: 17582558), firmă care nu a desfăşurat activitate până la finalul anului trecut. (sursa foto: gazetadebistrita.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
RALCOM LINK SRL – Sentinţă de atragere a răspunderii patrimoniale (Raluca Daniela ŢÎNŢAŞ)