RAVUL: Vândută în septembrie… şi răscumpărată în octombrie; în ianuarie erau „premise certe” pentru reorganizare judiciară, în februarie s-a propus trecerea la faliment

În februarie 2007, Raul Sorin OPREA a înfiinţat de unul singur societatea RAVUL SRL Cluj-Napoca (CUI: 21132578), având ca activitate principală „comerţ cu ridicata, nespecializat, cu produse alimentare, băuturi şi tutun”. În octombrie 2016, unic asociat devine Cristina-Daniela OPREA (34 de ani), care oficial a cesionat/cumpărat de la soţ 100.000 părţi sociale cu 10 lei „bucata”… şi teoretic a plătit un milion de lei.

În august-septembrie 2017, în două etape, Cristina-Daniela OPREA pasează firma, care ajunge în proprietatea asociaţilor Radu BUKSA (48 de ani) – 99,99% şi Gheorghe DANILIUC (43 de ani) – 0,01%, cu menţiunea că asociatul majoritar a devenit şi administrator. Şi de această dată, tranzacţia s-a cifrat la un milion de lei (chiar 1.000.100 lei), bani pe care i-a încasat Cristina-Daniela OPREA de la Radu BUKSA.

În octombrie 2017 – SURPRIZĂ! Tot în două etape (majorare de capital social cu 100 lei şi cesiune părţi sociale), Cristina-Daniela OPREA redevine unic asociat şi (unic) administrator… după ce plăteşte 1.000.200 lei pentru părţile sociale achiziţionate. Această dublă tranzacţie („vând firma, cumpăr firma”) pare a fi un împrumut mascat… dar pentru asta nu nu era necesară implicarea lui Gheorghe DANILIUC!

La scurt timp după ce a redevenit patroană, Cristina-Daniela OPREA a depus la Tribunalul Specializat Cluj o cerere de intrare direct în faliment, dar instanţa a respins solicitarea debitoarei – Dosarul nr.785/1285/2017.

Deşi ar fi putut să depună o nouă cerere a doua zi după ce a fost respinsă prima, RAVUL SRL a mai lălăit-o două luni şi abia pe 17 ianuarie 2018 a vizitat din nou Tribunalul Specializat Cluj. De data această, a optat pentru deschiderea procedurii generale de insolvenţă menţionând că „există premise certe pentru a se realiza un plan de reorganizare judiciară, întrucât există potenţial de redresare şi resursele necesare reluării activităţii”.

Pe 30 ianuarie 2018, judecătorul sindic Răzvan Rareş COSTEA a admis cererea aşa cum a fost formulată, a numit C.I.I. BORŞA DANIELA CRISTINA în funcţia de administrator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 9 martie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 2 aprilie 2018, ora 12.00, la sediul practicianului – Dosarul nr.14/1285/2018.

Deşi s-a bătut cu cărămida în piept că va depune un plan de reorganizare, RAVUL SRL a comunicat administratorului judiciar provizoriu că „nu mai desfăşoară activitate şi nu există nicio perspectivă de a încheia noi contracte atât timp cât relaţia cu toţi colaboratorii societăţii a încetat” şi că „au fost reziliate şi contractele cu furnizorii de servicii şi utilităţi, precum şi singurul contract de muncă încă în vigoare”.

Ţinând cont de aceste informaţii şi intenţii exprimate de debitoare, C.I.I. BORŞA DANIELA CRISTINA a propus trecerea la faliment în formă simplificată, o decizie în acest sens urmând să fie luată de judecătorul sindic la termenul din 6 martie 2018.

Această „spălare a putinei” este chiar dubioasă pentru că nu vorbim de o firmă care vindea trei sticle de vodcă şi două pachete de ţigări la o tonetă, ci de o societate de distribuţie cu o cifră de afaceri de 62,83 milioane lei (în 2016) şi cu 50 de angajaţi. De ce şi cum s-a ajuns aici… ar trebui să investigheze administratorul judiciar şi să ne spună în raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului. Ar trebui! (sursa foto: beveragetradenetwork.com)

DOCUMENTE ATAŞATE:
RAVUL SRL – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

RAVUL SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă