Registrul Comerţului Iaşi sugerează sesizarea organelor de cercetare penală în cazul cesiunii părţilor sociale ale mortului TOADER BURŢILĂ; creditorul RCS & RDS se opune deschiderii procedurii de faliment

Societatea BURŢILĂ & CO ELECTRON M BIT SRL Paşcani (CUI/CIF: 1995760) a intrat direct în faliment pe data de 10 decembrie 2020, la propria cerere… după ce în 2019 a avut loc o divizare parţială în urma căreia debitoarea a rămas cu datoriile, iar societatea nou înfiinţată ADM INVESTMENT SRL Paşcani (CUI/CIF: 41283052) s-a ales cu active imobilizate de ordinul milioanelor de lei. Am scris AICI, am sesizat Fiscul (încă nu am primit răspuns), nu mai insist pe această temă.

O altă problemă/ciudăţenie sesizată la această societate este cesiunea înregistrată la Registrul Comerţului pe data de 25 iulie 2018, tranzacţie prin care asociatul Toader BURŢILĂ, „mort şi îngropat” la data respectivă, „se retrage din calitatea de asociat şi transmite la valoarea nominală întregul aport la capitalul societăţii, adică 3.105 părţi sociale a 10 lei fiecare în valoare totală de 31.050 lei, din care 200 de lei aport în natura, către BURŢILĂ Andrei” – detalii AICI.

Am sesizat Registrului Comerţului Iaşi (pe 18 ianuarie 2021) şi astăzi, 3 februarie 2021, am primit răspunsul. O „bilă albă” pentru promptitudine… şi una neagră pentru conţinut.

În acest răspuns, directorul Gina Manuela ŞINDILĂ spune aşa:

Cu privire la actele depuse în susţinerea cererii de înregistrare (…) solicitantul răspunde pentru legalitatea, autenticitatea, exactitatea datelor cuprinse în cereririle de înregistrare şi în documentele depuse în susţinerea acestora.

Ceea ce spune ŞINDILĂ este corect, numai că directorul Registrului Comerţului Iaşi trece cu vederea faptul că angajaţii instituţiei au luat în considerare o (presupusă) Hotărâre AGA din 26.03.2018, adică veche de 4 luni… în condiţiile în care termenul de înregistrare la Registrul Comerţului pentru astfel de documente (15 zile) era depăşit cu mult.

La finalul răspunsului, Gina Manuela ŞINDILĂ vine cu următoarea sugestie:

Cu privire la suspiciunea că au fost comise infracţiuni în legătură cu cesiunea părţilor sociale deţinute de BURŢILĂ TOADER la societatea BURŢILĂ & CO ELECTRON M BIT SRL, vă îndrumăm să vă adresaţi organelor de cercetare penală

Ţinând cont că vine de la o persoană cu o asemenea funcţie, este aproape imposibil să nu dau curs „îndrumării”… singura probabilă „diferenţă de opinie” fiind aceea că eu cred că organele de cercetare penală pot fi sesizate şi cu privire la o posibilă neglijenţă în serviciu.

În ceea ce priveşte Dosarul de faliment nr.5838/99/2020, demn de semnalat este faptul că lichidatorul judiciar provizoriu MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL nu a publicat (în BPI) Raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului, ceea ce înseamnă că are ceva de ascuns.

Iar o altă „bucurie” pentru debitoare şi practician, în afară de sesizările/petiţiile SUPERVIZOR.ro, este opoziţia la deschiderea procedurii… formulată de creditorul RCS & RDS SA Bucureşti (CUI/CIF: 5888716). Instanţa urmează să se pronunţe în această speţă pe 11 februarie 2021. (sursa foto: newspascani.com)

CITIŢI ŞI:
TOADER BURŢILĂ a cesionat părţile sociale… la trei săptămâni după ce a murit!