RIN EXCLUSIVE: Firma fostului viceprimar de Hârlău nu respectă planul de reorganizare… plus că a adunat datorii noi la stat; în loc să solicite trecerea la faliment, administratorul judiciar MRL şi Fiscul „îi ţin palma” ţeparului Florin ŢĂPUŞĂ… care recent a înfiinţat societatea COMPLEX EVAMAR (document ataşat)

RIN EXCLUSIVE SRL Hârlău (CUI/CIF: 36802498) – societate care se ocupă (s-a ocupat) cu „activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente” – a intrat în insolvenţă pe data 15 septembrie 2020, la cererea creditorului SUPERSTAR COM SRL Rădăuţi (CUI/CIF: 5020823) – Dosarul nr.2507/99/2020.

Demn de remarcat la RIN EXCLUSIVE SRL este faptul că a fost înfiinţată (în decembrie 2016) de Florin ŢĂPUŞĂ (foto), fost viceprimar al oraşului Hârlau… iar la 1 iulie 2020 „se lăuda” cu 66 de cecuri şi 96 de bilete la ordin refuzate la plată – detalii AICI.

Tabelul definitiv actualizat prezintă o masă credală de 799.561,38 lei, datorii – la momenul intrării în insolvenţă – care puteau fi acoperite în mare parte cu banii care teoretic existau în casă şi conturi662.264 lei la 31 decembrie 2020, conform bilanţului public.

Prin bunăvoinţa suspectă a Fiscului (creditor majoritar – 404.103 lei), a fost aprobat un plan de reorganizare judiciară pentru o perioadă de 3 ani, cu începere din aprilie 2021.

Conform celui mai recent raport de activitate al administratorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL, debitoarea RIN EXCLUSIVE a efectuat plăţile asumate doar în primele două trimestre (06.04.2021-06.07.2021-06.10.2021)… după care Florin ŢĂPUŞĂ (adminsitrator special) „şi-a băgat picioarele”!

Practicianul mai precizează în documentul menţionat că AJFP Iaşi a formulat „cerere de plată în cuantum de 125.489 lei, reprezentând obligaţii fiscale suplimentare de plată curente, născute după data deschiderii procedurii insolvenţei, în perioada de reorganizare judiciară”.

Şi „bomboana de pe colivă”: referindu-se la trimestrele III şi IV ale perioadei de reorganizare, MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL spune că „activitatea RIN EXCLUSIVE SRL este întreruptă temporar în contextul creşterii incidenţei răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 şi al măsurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevăzute de hotărârile Guvernului pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”… dar nu precizează dacă activitatea a fost reluată până la data întocmirii raportului (6 iunie 2022).

Dacă tragem linie rezultă că debitoarea RIN EXCLUSIVE SRL nu a respectat planul de reorganizare, a acumulat şi datorii suplimentare… situaţie care ar fi trebuit să determine administratorul judiciar şi măcar Fiscul să solicite trecerea la faliment. Dar nu s-a întâmplat aşa!

Manifestând o pasivitate condamnabilă, AJFP Iaşi – instituţie condusă de acest individ – a aprobat rapoartele trimestriale care arată neîndeplinirea obligaţiilor… şi ignoră în continuare faptul că RIN EXCLUSIVE SRL a încheiat şi anul 2021 cu o mulţime de bani „în casă şi conturi” – 736.401 lei!

Probabil pe ideea «vine vara, bine-mi pare, nici la bască nu mă doare», administratorul judiciar a solicitat un nou termen de judecată „pentru continuarea procedurii, în vederea derulării planului de reorganizare”… iar instanţa a zis: să fie 11 noiembrie 2022!

Totuşi, Florin ŢĂPUŞĂ nu a stat degeaba în timp ce MRL şi Fiscul aşteptau „cu gura larg deschisă” veşti şi bani de la el, ci a înfiinţat (în mai 2022) societatea COMPLEX EVAMAR SRL Bădeni/Scobinţi (CUI/CIF: 46145859), care oficial se va ocupa de „Fabricarea de mâncăruri preparate”… iar conform Facebook este o crâşmă-cortAICI.

DOCUMENT ATAŞAT:
RIN EXCLUSIVE SRL – Raport privind activitatea administratorului judiciar (iunie 2022)