Societatea RIVIERE CONSTRUCT SRL Timişoara (CUI: 24212930) a fost înfiinţată în iulie 2008 de către Ioan Zoltan BALINT, iar din august 2016 are ca obiect principal de activitate „extracţia pietrei ornamentale şi a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei şi ardeziei”. În cei aproape 10 ani de activitate, a suferit mai multe modificări în structura asociaţilor, în prezent fiind deţinută şi administrată de Manuela Elena TURLOIU.
Pe 21 martie 2018, s-a gândit să le facă o surpriză creditorilor care îşi tot revendică banii cuveniţi şi… s-a cerut în insolvenţă – Dosarul nr.1410/30/2018. Articolul 66-(10) din Legea 85/2014 spune aşa: „Cererea debitorului se va judeca de urgenţă, în termen de 10 zile, în camera de consiliu, fără citarea părţilor”. Tribunalul Timiş, instituţie condusă de Adriana STOICESCU (foto), s-a pişat pe această prevedere a legii şi a stabilit primul termen de judecată pe 3 mai 2018, la mai mult de 40 de zile de la data depunerii cererii.
Judecătorul sindic Oana Sanda AVRAMESCU a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă la termenul din 3 mai 2018, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul propus de debitoare, INSOLVEIN SPRL (Daniel IGNEA).
Instanţa a stabilit data de 29 iunie 2018 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 24 iulie 2018, la sediul administratorului judiciar (Timişoara, str. Simion Bărnuţiu nr.71, ap.1).
Pe portalul instanţelor de judecată, soluţia pe scurt arată aşa: „Deschide procedura„. ATÂT! Nu se precizează ce fel de procedură s-a deschis (insolvenţă sau faliment), cine este administratorul judiciar şi care sunt termenele procedurii – informaţii strict necesare pentru creditorii care trebuie să se înscrie la masa credală. Şi mai grav este faptul că nu vorbim de o excepţie: la (aproape) toate dosarele de insolvenţă de la Tribunalul Timiş se întâmplă aşa – persoana/persoanele care publică soluţiile pe portalul instanţelor de judecată nu postează informaţiile esenţiale pentru creditori. Asta în condiţiile în care există nişte reguli la nivelul instanţelor de judecată.
De ce Tribunalul Timiş nu postează pe portalul instanţelor informaţiile esenţiale pentru creditori? Poate şi pentru a putea schimba deciziile iniţiale – vezi ACEST CAZ!
Şi ca bătaia de joc la adresa creditorilor RIVIERE CONSTRUCT SRL să fie completă, Tribunalul Timiş a stabilit următorul termen de judecată tocmai pe 10 octombrie 2018. (sursa foto: banatulazi.ro)
DOCUMENTE ATAŞATE:
RIVIERE CONSTRUCT SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală
RIVIERE CONSTRUCT SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă