Rocadă ciudată cu un restaurant italian, după un faliment aparent nejustificat

Înfiinţată în martie 2010, TRATTORIA CINECITTA SRL Arad (CUI: 26693903) este deţinută de italienii Mario ALIZZI, Maurizio RASPI (cu domiciliul declarat în Ungaria!) şi elveţianul Lukas AZZATO, iar până recent a administrat un restaurant italian situat în ATRIUM CENTER Arad. Există şi un site (cinecitta.ro), prin intermediul căruia se poate comanda pizza, cu menţiunea că nu se face nicio referire la numele comerciantului sau al firmei care prelucrează datele cu caracter personal (solicitate la comenzile online)… iar domeniul este înregistrat de o persoană fizică.

Deşi a înregistrat rezultate pozitive în 2011-2015, iar nivelul datoriilor nu e de speriat (35% din cifra de afaceri), TRATTORIA CINECITTA SRL Arad s-a cerut direct în faliment pe 23 noiembrie 2016, un demers dubios şi care foarte probabil urmăreşte să acopere o problemă gravă, încă „neexplodată”. Şi sentinţa pronunţată de judecătorul sindic Ioan FOLTEAN de la Tribunalul Arad este curios de vagă, dar asta nu e chiar de mirare ţinînd cont de faptul că acest magistrat nu completează cum scrie la lege nici măcar propria declaraţie de avere.

La cererea debitoarei, lichidator judiciar provizoriu a fost numit C.I.I. HALIC LAURA MARIANA, iar termenul limită de înregistrare a cererilor de admitere a creanţelor a fost stabilit pentru 6 februarie 2017. Prima Adunare a Creditorilor a fost convocată pentru 13 martie 2017, ora 14:00, la sediul lichidatorului judiciar.

Acest faliment nu este unul firesc, care să marcheze un exit al celor 3 investitori şi spun asta pentru că, pe 23 august 2016, cei doi italieni, împreună cu alţi doi „broscari” – Emilio MASTRANGELO şi Matteo SPAGNOLINI – plus românca Nicoleta POSTICĂ (41 de ani) au înfiinţat CINE-CITTA RISTORANTE SRL Arad (CUI: 36449940), firmă care are ca obiect principal de activitate „restaurante” şi este administrată de Mario ALIZZI, care de această dată apare cu domiciliul declarat în Ungaria, şi de Matteo SPAGNOLINI.

Ţinînd cont de faptul că TRATTORIA CINECITTA SRL este în faliment şi nu mai poate desfăşura activitate, este clar că restaurantul este administrat la ora actuală de CINE-CITTA RISTORANTE SRL, firmă care a devenit plătitoare de TVA pe 6 octombrie 2016, la doar o lună şi jumătate de la înfiinţare. Se pare că italienii nu au avut probleme cu declaraţia 088!

Următorul termen de judecată în Dosarul nr.7287/108/2016, de faliment al societăţii TRATTORIA CINECITTA SRL, este programat pe 5 aprilie 2017. (sursa foto: cinecitta.ro)

 

NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact