RS SARA MOTORS: A fost reprogramată Adunarea Creditorilor; administratorul judiciar „a uitat” de raportul privind cauzele insolvenţei

RS SARA MOTORS SRL Timişoara (CUI: 13328531), firma fost dealer SUZUKI deţinută de ţeparul Răzvan ŞANDRU (47 de ani) a intrat în insolvenţă, la propria cerere, pe 26 octombrie 2017Dosarul nr.8567/30/2017.

Termenele stabilite iniţial de judecătorul sindic Cristina CRĂCIUN de la Tribunalul Timiş au fost prelungite la cererea administratorului judiciar provizoriu PDA INSOLVENCY SPRL (Daniel-Marin PUŞCAŞ) şi, astfel, termenul limită pentru publicarea tabelului preliminar a devenit 5 februarie 2018, prima Adunare a Creditorilor fiind convocată în aceeaşi zi!

Daniel-Marin PUŞCAŞ a publicat tabelul preliminar abia pe 6 februarie 2018, dar nu a avut curajul să încalce legea prea tare şi nu a ţinut Adunarea Creditorilor la data respectivă, tocmai pe motiv că încă nu publicase documentul respectiv.

La finalul săptămânii trecute, administratorul judiciar provizoriu a anunţat (re)convocarea Adunării Creditorilor pentru data de 26 februarie 2018, ora 11:00, la sediul practicianului (Bucureşti, str.Moliere nr.8A, et.1, ap.2, sector 1), cu următoarea ordine de zi:

  1. Prezentarea situaţiei debitorului
  2. Desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui comitetului creditorilor
  3. Confirmarea administratorului judiciar
  4. Stabilirea onorariului administratorului judiciar

Din păcate pentru mai toţi creditorii, printre care şi 62 de persoane fizice, votul decisiv va fi cel al societăţii SARA INVESTMENTS SRL Ghiroda (CUI: 18480270), care figurează în tabelul preliminar cu o creanţă dubioasă de 15 milioane lei (77,33% din masa credală). Această firmă este deţinută şi administrată de Maria Magdalena ŞANDRU (împlineşte 45 de ani săptămâna aceasta)… iar la finalul anului 2016 a raportat creanţe (de încasat) în valoare de 6.561.918 lei! Până la 15 milioane lei e cale lungă.

Chiar dacă au fost prezentate acte care atestă faptul că SARA INVESTMENTS SRL ar fi împrumutat debitoarea RS SARA MOTORS SRL cu 15 milioane lei, administratorul judiciar sau chiar judecătorul sindic ar trebui să iniţieze o verificare „suplimentară” a acestei creante, care să stabilească dacă chiar au fost împrumutaţi atâţia bani şi ce s-a făcut cu ei… în condiţiile în care au fost ţepuite atâtea persoane şi firme.

În ceea ce priveşte prestaţia administratorului judiciar – numit la propunerea debitoarei – trebuie amintit faptul că nu a publicat raportul privind cauzele insolvenţei şi nici vreo menţiune legată de acest document, deşi au trecut mai mult de 100 de zile de la deschiderea procedurii (termenul este de 40 de zile şi a fost prelungit cu 30).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.8567/30/2017, al debitoarei RS SARA MOTORS SRL, este programat pe 1 martie 2018. (sursa foto: bdnmatrix.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
RS SARA MOTORS SRL – Convocare Adunarea Creditorilor

CITIŢI ŞI:
RS SARA MOTORS: Datorii de 19,5 milioane lei, 62 de persoane fizice înscrise în tabelul preliminar; SUZUKI nu are de recuperat niciun leu de la fostul dealer