S-a cerut în insolvenţă „traficantul de şoferi” GBT LOGISTIC; anul trecut a avut 284 de angajaţi… care au prestat pentru firme de peste hotare!

Înfiinţată în iunie 2013 de către danezul Kurt BEIER (nevorbitor de limbă română, după cum precizează în actele oficiale), GBT LOGISTIC SRL Cluj-Napoca (CI/CIF: 31828314) este „traficant de şoferi„. Mai exact, şoferii români sunt angajaţi pe această firmă şi plătiţi conform legislaţiei din România, dar lucrează pe TIR-urile unor companii externe (cum ar fi KURT BEIER TRANSPORT Denmark) şi au parte de condiţii ca ACESTEA.

În 2016 şi 2017, GBT LOGISTIC SRL a avut 584, respectiv 573 de angajaţi… şi active imobilizate de sub 10.000 euro, ceea ce arată foarte clar că şoferii români nu prestau în realitate pentru societatea clujeană la care acum asociat majoritar este o firmă din Lituania (UAB KG GRUPP), iar danezul mai are doar 5% din capitalul social.

Pe 1 august 2019, GBT LOGISTIC SRL a depus cerere de intrare în insolvenţă sau poate chiar direct în faliment, iar demersul acesta a dus la constituirea Dosarului nr.723/1285/2019, pentru care Tribunalul Comercial Cluj încă nu a stabilit primul termen de judecată.

Pentru anul trecut, „traficantul de şoferi” a raportat 284 angajaţi (număr mediu), iar la 31 decembrie 2018 avea datorii totale de 14 milioane lei. Un aspect care trebuie subliniat este că GBT LOGISTIC SRL a avut doar administratori români în cei 6 ani şi ceva de funcţionare, iar asta înseamnă că danezul sau/şi lituanienii nu vor răspunde pentru eventualele nereguli sau datorii care trebuie plătite de cineva! (sursa foto: jv.dk)