S-a cerut insolvenţa ASTALDI (România); datoriile depăşesc un miliard de lei

0

Compania italiană ASTALDI SpA este unul dintre cei mai puternici operatori europeni din domeniul construcţiilor şi este prezentă în România prin trei sucursale, din care doar una a mai depus bilanţuri în ultimii ani. Este vorba de ASTALDI SpA ITALIA SUCURSALA ROMÂNIA BUCUREŞTI (CUI: 6669684), agent economic implicat în numeroase proiecte de infrastructură în ţara noastră.

La finalul săptămânii trecute (pe 2 martie 2018, mai exact), ASTALDI SpA ITALIA SUCURSALA ROMÂNIA BUCUREŞTI a avut parte de o surpriză despre care e posibil să nu fi aflat încă: i s-a cerut insolvenţa de către creditorul READYMIX ROMANIA SRL Oradea (CUI: 11725985), demers care echivalează cu deschiderea Dosarului nr.7231/3/2018 de la Tribunalul Bucureşti.

READYMIX ROMANIA SRL spune pe site-ul propriu că „este la ora actuală între primii 5 producători din România pe piaţa betoanelor” şi a încheiat anul 2016 cu un profit net de 6,54 milioane lei şi o cifră de afaceri de 89,71 milioane lei, performanţe obţinute cu 157 de angajaţi. Aceste rezultate sugerează că cererea de deschidere a insolvenţei împotriva sucursalei ASTALDI SpA este un demers calculat şi justificat, nu o încercare de intimidare a debitoarei.

Demn de remarcat este faptul că, în ultimele luni, ASTALDI SpA ITALIA SUCURSALA ROMÂNIA BUCUREŞTI a mai fost reclamată în instanţă de câţiva creditori, dar cu procese „mai soft” (încuviinţare executare silită), READYMIX ROMANIA SRL fiind primul partener de afaceri care a avut „tupeul” să apeleze direct la Legea 85/2014.

La finalul anului 2016, ASTALDI SpA ITALIA SUCURSALA ROMÂNIA BUCUREŞTI înregistra datorii de 1.023.332.069 lei, teoretic acoperite de creanţe – 1.038.264.985 lei, dar trebuie reţinut că exerciţiul financiar a fost încheiat cu pierderi de 70,92 milioane lei, iar capitalurile proprii sunt negative de mai mulţi ani. (sursa foto: national.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.