Să-i spună cineva „specialistei” TOMESCU că actele contabile ale debitoarei sunt la dosarul de faliment… iar patroana LAVER a furat cel puţin banii angajaţilor (prin stopaj la sursă)

ERTY GRUP CONSTRUCT SRL Şicula (CUI/CIF: 41675234) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar în funcţia de lichidator judiciar provizoriu a fost numit CII TOMESCU ALINA-SANDA (din Bucureşti)… practicianul propus de debitoare.

Demn de semnalat este faptul că Tribunalul Arad a admis cererea abia la al 3-lea termen de judecată, după ce societatea a depus toate documentele prevăzute de lege şi solicitate expres de judecătorul sindic.

În aceste condiţii, este dubioasă atitudinea lichidatorului judiciar (confirmat de Adunarea Creditorilor, din păcate), care susţine că „nu poate aprecia care au fost cauzele care au dus la starea de faliment a societăţii şi nici persoanele responsabile de aceasta”… pentru că „nu a putut intra în custodia documentelor contabile ale debitoarei”.

Şi parcă pentru a arată cât de isteaţă este, Alina-Sanda TOMESCU precizează într-un raport de activitate că a notificat deschiderea procedurii simplificate a falimentului mai multor posibili creditori, printre care şi 6 firme private… ceea ce arată că a avut la dispoziţie documente ale firmei care atestă calitatea acestor agenţi economici

În bătaie de joc, aşa-zisa specialistă în insolvenţe Alina-Sanda TOMESCU a copiat două tabele de pe site-ul Finanţelor (bilanţurile publice)… şi le-a botezat Raport privind cauzele insolvenţei/falimentului. Desigur, această individă – care mai este şi avocat şi foarte probabil se cunoaşte cu patroana Larisa-Beatrice LAVER din moment ce a fost propusă ca lichidator judiciar – nu observă că ERTY GRUP CONSTRUCT SRL a încheiat anul 2020 cu lichidităţi (343.345 lei în casă şi conturi) care acopereau datoriile (271.229 lei)… fără a mai lua în calcul creanţele de 98.103 lei.

Tabelul preliminar al creanţelor prezintă un singur creditor – AJFP Arad, cu o creanţă bugetară de 194.693 lei, iar site-ul ANAF arată că această sumă include o componentă majoritară de stopaj la sursă (în principal contribuţii la Pensii), adică bani furaţi – de fostul administrator Larisa-Beatrice LAVER sau de cine o manevrează! – de la angajaţi.

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.3179/108/2021, al debitoarei ERTY GRUP CONSTRUCT SRL Şicula, este programat pe 3 februarie 2022. (sursa foto: ctvnews.ca)