SCANDALOS! Fostă membră ANAT, agenţia TERRA TOURISM nu ştie adresele de domiciliu ale clienţilor… şi lichidatorul judiciar nu îi poate notifica; termenul de înscriere la masa credală a fost prelungit până pe data de 7 ianuarie 2019

TERRA TOURISM SRL Slobozia (CUI: 16126618) a intrat în faliment pe data de 22 octombrie 2018, iar Tribunalul Călăraşi a stabilit data de 6 decembrie 2018 drept termen limită pentru înscrerea la masa credală… numai că procedura nu decurge aşa cum ar trebui pentru că agenţia de turism şi patroana Oana Aniela DUNEL (fostă PĂCALĂ, foto) sunt cercetate într-un dosar penal de care se ocupă Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice Bucureşti, iar „parte din arhiva contabilă a TERRA TOURISM SRL a fost ridicată de organele de cercetare penală„.

Pentru că „nu a putut intra în posesia niciunui document sau informaţie din evidenţa contabilă a debitoarei„, lichidatorul judiciar provizoriu A&A CONSULTANS SPRL Bucureşti (Marieta ANASTASESCU) a solicitat instanţei şi a obţinut prelungirea termenelor procedurii de faliment.

Astfel, noul termen de înscriere la masa credală este 7 ianuarie 2019, iar prima Adunare a Creditorilor a fost reprogramată pentru 17 ianuarie 2019, ora 11, la sediul lichidatorului judiciar provizoriu (Bucureşti, Bd.Carol I nr.12, et.1, camera 5, sector 3).

Bani încasaţi fără chitanţă, fără factură… de către o agenţie membră ANAT?

Deosebit de grav este faptul că, după cum precizează A&A CONSULTANS SPRL în documentaţia depusă la Dosarul nr.1037/98/2018, „administratorul statutar al debitoarei (Oana Aniela DUNEL – n.r.) a declarat că nu deţine o bază de informaţii cu privire la adresele de domiciliu ale clienţilor, corespondenţele fiind purtate electronic, prin e-mail, iar până la data de 15 noiembrie 2018 nu a fost pusă la dispoziţia lichidatorului judiciar lista adreselor de email ale clienţilor„.

Dosarul penal instrumentat de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice Bucureşti şi afirmaţia lichidatorului judiciar conduc la concluzia că E JALE în contabilitatea TERRA TOURISM SRL, iar singurul scop al patroanei – cel puţin în ultima perioadă – a fost de a ţepui potenţialii turişti. Cum să încasezi bani pentru un pachet turistic şi să nu ştii adresa de domiciliu a clientului? Înseamnă că nu s-au emis chitanţe şi facturi!

Şi pentru că e bine să nu uităm unele aspecte/amănunte şi să nu ne mai uităm în gura unora ca Alin BURCEA – individ care susţine că „în România, agenţiile nu sunt ţepare. Noi, în general, am avut insolvenţe din cauza prostiei sau a managementului deficitar” (aici) -, reamintesc că vorbim despre agenţia ţepară TERRA TOURISM – membru ANAT. A fost exclusă din Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism imediat ce a apărut scandalul, moment după care patronatul nu a mai zis nimic despre această ţeapă sau despre turiştii înşelaţi.

………………….

Ţinând cont de cele prezentate şi de experienţele anterioare, o sugestie pentru turiştii ţepuiţi:
Efectuaţi toate demersurile necesare pentru recuperarea măcar parţială a sumelor plătite de la firma de asigurare şi chiar presaţi asiguratorul să-şi îndeplinească obligaţiile prevăzute de poliţă! Voi prezenta zilele următoare un caz în care turiştii care au depus documentaţia la asigurator au recuperat 50% din sumele plătite… iar ceilalţi nu au recuperat nimic! (sursa foto: facebook.com/couture.flowers.3)

DOCUMENTE ATAŞATE:
TERRA TOURISM SRL – Încheiere privind majorarea termenelor de procedură

TERRA TOURISM SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de faliment prin procedură simplificată (termene modificate)