SCHOELLER ROMANIA: Încă o fabrică de confecţii în incapacitate de plată

Zilele trecute s-a rostogolit o ştire care anunţa că Grupul german ARA SHOES va închide una dintre cele două fabrici pe care le deţine în România şi o va restructura pe cealaltă, iar aceste măsuri echivalează cu disponibilizarea câtorva sute de angajaţi.

Din păcate, nu vorbim de o situaţie izolată, săptămânal apar firme din domeniul confecţiilor/textilelor sau producători de încălţăminte care solicită intrarea în insolvenţă sau chiar în faliment, iar principalul motiv invocat este creşterea salariului minim pe economie.

Multe dintre acestea au câteva zeci de angajaţi şi din acest motiv nu ajuns „ştire”, dar grav este că unele firme trag obloanele după ce au acumulat datorii foarte mari la stat, adică nu au achitat contribuţiile reţinute de la angajaţi, iar în unele cazuri nici ultimele salarii nu au mai fost plătite.
Ieri, 10 februarie 2020, s-a cerut în insolvenţă sau poate chiar direct în faliment SCHOELLER ROMANIA SRL Lugoj (CUI/CIF: 5188755), societate – înfiinţată în 1994 – care se ocupă de „fabricarea de articole de lenjerie de corp” (în sistem lohn) şi care în 2018 a avut 98 de angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri de 3.419.367 lei şi pierderi de 1.107.827 lei.

Solicitarea de aplicare a Legii 85/2014, depusă de debitoarea SCHOELLER ROMANIA SRL, a dus la constituirea Dosarului nr.511/30/2020, pentru care Tribunalul Timiş încă nu a programat primul termen de judecată. (sursa foto: facebook.com – Schoeller-Romania)