Se înmulţesc bilete la ordin refuzate la plată de VENEŢIA IMPEX

venetia-impex

Pe 6 octombrie 2016 am semnalat posibile ţepe aplicate de VENEŢIA IMPEX SRL (CUI: 13700243) partenerilor de afaceri, la acea dată existând 3 bilete la ordin refuzate la plată, în valoare de 503.267,52 lei. Între timp, au mai apărut încă 4 incidente majore de plată, tot cu bilete la ordin, astfel că suma refuzată la plată a ajuns la 633.589,55 lei.

Faptul că apariţia acestor incidente nu este un accident este susţinut şi de mesajele primite din partea unor cititori, care au avut contacte cu această firmă. Unul dintre aceştia, care deja a primit un refuz la plată, susţine că persoanele implicate „au un mod de lucru destul de calificat, parcurg toate etapele corespondenţei comerciale clasice, cu cerere-ofertă-negociere-plată avans, pun la dispoziţie toate documentele solicitate cu privire la firmă. În acest moment, nu răspunde nimeni la oricare din numerele afişate în pagina lor de promovare”.

Interesant este că, spre deosebire de ţepele clasice, VENEŢIA IMPEX SRL achită un avans la achiziţionarea mărfurilor, aspect care dă o notă de încredere în ochii furnizorului.

venetia-impex-incidente-cip-24-oct-2016-w

Deşi documentele firmei sunt teoretic semnate de administratorul basarabean Adrian GRIŢCO (23 de ani), există mai multe persoane care se prezintă drept reprezentanţi ai societăţii, trei dintre acestea recomandându-se Vasile Porfireanu (0756051174), Octav Cornel (0764875539) şi Marius Antohi (0736127164) . Un alt cititor, ceva mai misterios, sugerează că basarabeanul habar nu are de aceste ţepe şi în spate se află o „reţea de românaşi” care s-a ocupat şi în trecut cu astfel de potlogării.

Urmăresc în continuare evoluţia cazului şi revin când apar noutăţi. Dacă aţi intrat în contact cu această firmă şi aveţi informaţii despre persoanele care trag ţepe în numele VENEŢIA IMPEX, le aştept „cu braţele deschise”(sursa foto: venetiaimpex.ro)

CITIŢI ŞI:
Bilete la ordin refuzate la plată de VENEŢIA IMPEX