Senatorul PLM nu va candida la prezidenţiale! S-a lansat în imobiliare

Am citit pe un cont de FacebookPOP Liviu Marian (foto; cunoscut ca PLM), fost ministru al Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, ar fi un candidat ideal la funcţia de preşedinte al României, pentru că „are privirea aia inteligentă şi pătrunzătoare, aura aia de om providenţial ce-ţi inspiră foarte multă incredere si siguranţă„.

Îmi pare rău că va trebui să-l dezamăgesc pe autorul postării! Persoana respectivă, să-i spunem în continuare PLM, s-a lansat în afaceri imobiliare… şi nu cred că va renunţa pentru un fotoliu la Cotroceni.

Mai exact, PLM a înfiinţat în aprilie anul trecut societatea FAMILIA SECURICE BUSINESS SRL Bucureşti (CUI/CIF: 39192033), care se ocupă de „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii” şi la care este unic asociat. E adevărat, nu deţine şi atribuţii de administrator, dar asta doar pentru că nu îi permite funcţia de parlamentar.

Pentru anul trecut, FAMILIA SECURICE BUSINESS SRL a raportat pierderi de 32.617 lei, la o cifră de afaceri de 21.550 lei, şi datorii de 311.040 lei… iar această sumă „nu se pupă” cu cea din declaraţia de avere a senatorului PLM (da, e senator!) – 327.000 lei, dar ne mai punem acuma pentru trei mii şi ceva de euro?!

Anul trecut, senatorul PLM a obţinut venituri de 205.295 lei de la Senat (peste 17.000 lei pe lună, ca medie!) şi 14.823 lei de la Ministerul Educaţiei. Şi a împrumutat 140.000 lei de la o persoană fizică, cel mai probabil pentru a susţine financiar afacerea cu imobiliarele. Aşa că… nicio şansă să îl vedem candidat la prezidenţiale! (sursa foto: b1.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
POP Liviu Marian – declaraţie de avere (2019)