Septuagenara DRĂGAN a fost condamnată să plătească 2,74 milioane lei… datoriile inventate de Fisc în cazul GRODAN LEGACY; lichidatorul judiciar START INSOLVENCY nu a efectuat o minimă verificare a istoricului debitoarei

Societatea GRODAN LEGACY SRL Piteşti (CUI/CIF: 28094021) a fost înfiinţată în februarie 2011 de Dan-Gheorghe ROBE (unic asociat şi administrator) şi urma să deruleze „intermedieri în comerţul cu produse diverse” (Cod CAEN: 4619).

În ianuarie 2012, în două etape (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale), ROBE se leapădă de firmă şi o trece pe numele sexagenarei Maria DRĂGAN din satul satul Udeni – Zăvoi (judeţul Argeş).

GRODAN LEGACY SRL nu a depus bilanţ pe 2011, a pierdut înregistarea în scopuri de TVA şi a fost declarată INACTIVĂ de către Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Piteşti în noiembrie 2012, ceea ce sugeează că nu a depus declaraţiile fiscale încă din perioada în care ROBE era administrator (probabil niciodată).

Abia în mai 2017, Fiscul se deranjează să solicite aplicarea Legii 85/2014 împotriva GRODAN LEGACY SRL… după ce „a scos din burtă” obligaţii fiscale neachitate de 2.743.460 lei.

După mai bine de un an, pe 21 iunie 2018, Tribunalul Comercial Argeş admite cererea şi dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă… moment în care intră în scenă START INSOLVENCY SPRL Cluj-Napoca (Adriana RĂDULESCU), practicianul care a îndeplinit atribuţiile de administrator judiciar şi, ulterior, de lichidator judiciar.

Fără o minimă verificare a istoricului societăţii, invocând neprimirea actelor contabile… şi fără măcar să ştie dacă fostul administrator mai trăieşte (anul naşterii este 1948), START INSOLVENCY SPRL s-a spălat pe mâini cu o cerere de atragere a răspunderii personale/patrimoniale împotriva Mariei DRĂGAN.

Pentru că instanţa de judecată ia de bune afirmaţiile administratorilor/lichidatorilor judicar (ceea ce este o mare problemă!), judecătorul sindic Mihaela UNGUREANU de la Tribunalul Comercial Argeş a admis cererea practicianului şi a decis aşa:

Obligă pârâta (Maria DRĂGAN – n.r.) să suporte din averea proprie şi să aducă la masa credală a debitoarei suma de 2.743.460 lei, reprezentând întregul pasiv al debitoarei

Sentinţa din Dosarul asociat nr. 142/1259/2017/a1 nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel „în termen de 7 de zile de la comunicarea realizată prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă„. Cu siguranţă că Maria DRĂGAN este abonată la BPI şi a aflat că are de plătit 2,74 milioane lei. Deja a completat OP-ul corespunzător!