Şi, totuşi, PROTAN a intrat în faliment! Ce se va întâmpla cu hoiturile pe care le aduna această firmă? Probabil vor ajunge salam, cârnaţi sau pizza!

Am scris pe 11 septembrie 2018 că Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului PROTAN SA Bucureşti (CUI: 368356) . Am exprimat oarecare îndoieli legate de corectitudinea informaţiei postate pe portal.just.ro (detalii AICI). Se pare că am fost prea optimist!

Astăzi, 13 septembrie 2018, a fost publicată în BPI sentinţa de deschidere a procedurii de faliment (în formă simplificată) şi… e clară treaba. PROTAN SA a intrat în faliment, decizia este EXECUTORIE, chiar dacă poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la comunicare.

Firma are undeva la 150 de angajaţi şi 5 sucursale. Nu a interesat pe nimeni că a intrat în faliment! La autorităţi mă refer.

Din câte ştiu, PROTAN SA adună hoiturile (animale care au murit din diverse cauze) de la fermele cu care are contract şi carnea expirată/alterată de la (super)marketuri. De la (super)marketuri-urile cu care are contract, desigur, şi care nu au reuşit să valorifice înainte de expirare carnea respectivă. Adică nu au reuşit să o utilizeze în zona de food… în ciorbe, în tocăniţe, în pizza!

Ce se va întâmpla acum cu firmele care aveau contract cu PROTAN SA? Ce se va întâmpla cu hoiturile respective sau cu produsele expirate?

Fermele şi supermarket-urile respective trebuie să încheie contracte cu alte societăţi de genul PROTAN.

Şi până atunci?

Până atunci, există „şansa” să arunce hoiturile la gunoi… sau în Someş, în Siret, în Dunăre (depinde de zona de activitate).

Şi (super)market-urile ce vor face?

Cititorii SUPERVIZOR-ro sunt foarte isteţi, nu îmi pun problema că nu intuiesc ce s-ar putea întâmpla cu produsele expirate pe care nu le mai poate ridica PROTAN SA. (sursa foto: image.freepik.com)

PRECIZARE:
Titlul este o exagerare. Sper!

DOCUMENT ATAŞAT:
PROTAN SA – Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în formă simplificată

CITIŢI ŞI:
BOMBĂ (ecologică)! PROTAN a intrat direct în faliment; aşa susţine portalul instanţelor de judecată