SIMEC a intrat în insolvenţă; acţiunile societăţii sunt listate la BVB

Înfiinţată în 1991 (dintr-o fostă întreprindere socialistă), SIMEC SA Sibiu (CUI: 2469136) are ca obiect principal de activitate „transporturi rutiere de mărfuri” (Cod CAEN: 4941) şi este deţinută de Raluca-Mădălina BENE (47,68%), SIF TRANSILVANIA (45,78%) şi alţi acţionari, cu menţiunea că Raluca-Mădălina BENE a preluat în 2016 pachetul deţinut de ASOCIAŢIA SIMEC PAS.

De patru ani, societatea sibiană nu mai ştie ce e acela profit, pierderile cumulate din această perioadă ajungând la 1.926.730 lei, dar 2017 a fost „ceva mai deosebit”, fiind primul an pentru care au fost raportate capitaluri proprii negative.

Confruntată cu mai multe procese de „încuviinţare executare silită„, SIMEC SA s-a decis să solicite protecţia Legii 85/2014 şi, pe 13 iulie 2018, a depus o cerere de intrare în insolvenţă, demers care a dus la constiturea Dosarului nr.1661/85/2018.

Judecătorul sindic Elena TRIF de la Tribunalul Dibiu a admis cererea pe 18 iulie 2018 şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul propus de debitoare, EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL Deva (Emil GROS), cu o remuneraţie iniţiaă de 850 lei/lună.

Instanţa a mai stabilit data de 3 septembrie 2018 drept termen limită de înscriere la masa credală, iar prima Adunare a Creditorilor urmează se se întrunească pe 28 septembrie 2018, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar.

Teoretic, acţiunile SIMEC SA se tranzacţionează la BVB sub simbolic SIMI. Practic, tranzacţionarea este suspendată din cauza intrării sub incidenţa Legii 85/2014, dar nici înainte nu era cine ştie ce activitate cu aceste titluri. SIF TRANSILVANIA a tot încercat să vândă pachetul deţinut, dar fără sorţi de izbândă.

În cererea introductivă, debitoarea şi-a manifestat intenţia de reorganizare… dar ar fi bine să ne amintim că la un moment dat s-a pus în discuţie „analizarea de către acţionari a oportunităţii continuării activităţii productive a societăţii” şi “aprobarea vânzării clădirilor din patrimoniul societăţii aflate la adresa de sediu şi a terenului aferent acestora în suprafaţă totală de 12.886 mp”.

Chiar dacă oficial se ocupă cu „transporturi rutiere de mărfuri”, SIMEC susţine în prezentarea de pe site-ul BVB că „produce betoane, mortare si şape, având staţie proprie de betoane. De asemenea, societatea asigură transportul acestora la cererea beneficiarului, dispunând de autovehiculele necesare”.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.1661/85/2018, al debitoarei SIMEC SA Sibiu, este programat pe 18 octombrie 2018. (sursa foto: quora.com)

DOCUMENTE ATAŞATE:
SIMEC SA – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

SIMEC SA – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă