Soţia jupânului de la Neamţ şi-a deschis două afaceri în Bucureşti: restaurant şi rent a car; anul trecut, GABRIELA ARSENE a câştigat sub 1.000 lei/lună

Ionel ARSENE (foto, 45 de ani) a devenit deputat al României la alegerile din 2012, dar a renunţat la acest fotoliu în vara anului trecut pentru a deveni preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ sau, mai corect spus, consilier judeţean cu atribuţii de preşedinte CJ, pentru că nu au existat alegeri pentru această funcţie, ca la scrutinul local anterior.

Înainte de a ajunge jupân al judeţului Neamţ s-a remarcat printr-un faliment în urma căruia au rămas neplătite datorii de 2,78 milioane lei, cel al firmei ROTERCOM SRL Grumăzeşti (CUI: 6860829), dar şi printr-un scandal video-sexual în urma căruia a fost deschis un dosar penal despre care nu s-a mai spus nimica fost clasat, e pus la păstrare? Dar astăzi nu Ionel ARSENE este eroul principal, ci soţia Gabriela ARSENE (foto, împlineşte 46 de ani luna viitoare).

Probabil pentru a nu-l deranja pe consilierul judeţean cu atribuţii de preşedinte CJ în demersurile lui neîncetate de a rezolva problemele nemţenilor, doamna ARSENE locuieşte în Bucureşti (sectorul 2). Aşa scrie pe contul de Facebook şi tot aşa reiese din documentele prezentate la Registrul Comerţului, instituţie pe care a vizitat-o destul de des în ultima perioadă.

Astfel, pe 28 iunie 2017, Gabriela ARSENE înmatriculează ENTERPRISE RENT A CAR SRL (CUI: 37849340), firmă cu sediul social în Bucureşti, str.Louis Blanc nr. 21 (Louis Blank), camera 4, ap.1, sector 1, şi care va derula activităţi de închiriere cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare.

La începutul lunii septembrie 2017, în firmă este adusă Mihaela-Didina NĂSTASĂ (împlineşte 45 de ani luna aceasta), persoană născută în Piatra Neamţ şi care are domiciliul în Capitală (sectorul 2). Cooptarea acesteia pare a fi una doar formală, aportul noului asociat la capitalul social fiind de 10 lei, astfel că Mihaela-Didina NĂSTASĂ deţine 4,76% din capitalul social.

Până la ora actuală, ENTERPRISE RENT A CAR SRL nu a devenit plătitoare de TVA şi nici nu figurează pe site-ul Finanţelor ca plătitoare de taxe şi impozite aferente angajaţilor, ceea ce sugerează că încă nu şi-a început activitatea. Faptul că numele ales de Gabriela ARSENE pentru firmă coincide cu al unei companii internaţionale (care activează în acelaşi domeniu, desigur, şi are un fel de reprezentanţi în România), nu cred că e o întâmplare!

La doar două zile nu ce a fost înregistrată ENTERPRISE RENT A CAR SRL, a fost finalizată şi procedura de înmatriculare la RIVER BUCHAREST SRL (CUI: 37866724), firmă la care Gabrela ARSENE este doar asociat cu 50% din capitalul social (care este de 200 lei), în timp ce partenera Raluca NICULAE (31 de ani) deţine şi atribuţii de administrator. Obiectul principal de activitate este „restaurante” (Cod CAEN: 5.610), iar sediul social a fost trecut la Raluca NICULAE acasă.

În continuare neplătitoare de TVA şi fără angajaţi, RIVER BUCHAREST SRL a ajuns să fie cunoscută… la Piatra Neamţ şi asta deoarece câteva publicaţii locale au atras atenţia că Raluca NICULAE, partenera de afacere a soţiei consilierului judeţean Ionel ARSENE, este asociat majoritar la RALCO TEAM SRL Bucureşti (CUI: 18976488), firmă care a contestat o licitaţie deosebit de importantă pentru municipiului Piatra Neamţ (detalii AICI şi AICI).

Desigur, Gabriela ARSENE nu a comis nicio ilegalitate prin înfiinţarea celor două firme. Trăieşte dintr-un salariu de sub 1.000 lei/lună – aşa scrie soţul în declaraţia de avere – şi nici celallte afaceri nu prea merg. Dar cu siguranţă că veniturile vor spori considerabil după ce ENTERPRISE RENT A CAR SRL şi RIVER BUCHAREST SRL îşi vor începe activitatea… la Aeroportul Otopeni, spun unii! (sursa foto: facebook.com/gabriela.arsene.39)