Ştiaţi că mai există BANCA COLUMNA? E în faliment de 20 de ani!

Dacă sunteţi de o vârsta apropiată cu a autorului acestui text, probabil vă aduceţi aminte că a existat BANCA COLUMNA! Eu zic că nu a fost chiar o mare ţeapă şi îmi mai aduc aminte că a avut o reclama pe TV în care cădea ceva peste un leu (peste „regele junglei”, dar referinţa era la moneda noastră) şi ideea era că trebuie să facem depozite în dolari – atunci nu exista euro şi nici nu ştia nimeni ce e acela un credit, toată lumea avea bani. Şi dacă nu greşesc foarte mult, reclama a fost interzisă de un fel de CNA al vremurilor respective pentru că „aducea atingere” monedei naţionale.

Conform wikipedia.ro (nu e neaparat să fie corectă informaţia):

COLUMNA BANK a apărut prin asocierea a patru persoane fizice din România (…) Unul dintre acţionarii români ai acestei operaţiuni de spălare de bani a fost identificat în persoana socrului lui Virgil MĂGUREANU, în acel moment director al SRI

Conform portalului instanţelor de judecată (aici e sigură informaţia), BANCA COLUMNA SA (CUI: 6222138) a intrat în insolvenţă sau în faliment – atunci nu exista o lege în acest sens – în 1998, iar Dosarul are nr.15/3/1997. Ce să vezi? Procedura nu a fost închisă nici până azi!

Din 2006, de când a apărut Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI) au fost publicate 224 de menţiuni (sentinţe, rapoarte, convocări etc) referitoare la această procedură. La momentul actual, de procedură se ocupă lichidatorul PRICEWATERHOUSECOOPERS MANAGEMENT CONSULTANTS SRL.

De ce a durat atât această procedură… care nici nu s-a terminat? Chiar nu ştiu şi nici nu am avut îndrăzneala de a consulta documentele publicate de lichidator în ultimii ani. Dacă vă interesează, vă dau numărul de telefon al lichidatorului! Şi încă o informaţie poate utilă: următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă/faliment al debitoarei BANCA COLUMNA este programat pe 12 martie 2018.