Ştire de colecţie (2007): Iaşi – nici un leu pentru spaţii verzi

Pentru că este de actualitate problema poluării masive din Capitala Moldovei, m-am gândit să postez un articol din 2007, care arată dezinteresul manifestat (încă de atunci) de Primăria Iaşi pentru spaţiile verzi şi, implicit, pentru condiţiile de viaţă oferite locuitorii oraşului.

Scriam în 2007 că „suprafaţa totală a spaţiului verde de pe raza municipiului Iaşi este de 912 hectare. Autorităţile municipale susţin că, la ora actuală, unui ieşean îi revin aproximativ 21 metri pătraţi de verdeaţă, pragul minim admis fiind de 26 mp/locuitor” (conform normelor UE).

Tot din 2007 este şi această afirmaţie:

Teoretic, orice parc sau spaţiu verde prevăzut în planul urbanistic al unei localităţi, indiferent de regimul său juridic, nu mai poate fi folosit ca teren pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare

Ţinând cont de articole apărute în ultimii ani, sunt convins că nu s-a schimbat nimic în bine. Poate ne spune primăria care este ACUM, în 2019, suprafaţa de spaţiu verde ce îi revine unui ieşean. (Puteţi citi textul într-o variantă accesibilă şi pentru cei cu ochelari dacă daţi un click pe imaginile din articol)

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– AUTOMAT standard –>
<ins class=”adsbygoogle”
style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-6462160530805170″
data-ad-slot=”2511732998″
data-ad-format=”auto”></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>