STURIO FARM: sturionii familiei RĂDUŢĂ s-au înecat în datorii; 24 februarie 2016 este termenul limită de înscriere la masa credală

sturioni-ww

Situată în localitatea Tămădău Mare din judeţul Călăraşi, societatea STURIO FARM SA (CUI: 21254745) are ca obiect principal de activitate „acvacultura maritimă”, îndeletnicire care nu pare a (mai) fi rentabilă ţinând cont de pierderile raportate în 2013 şi 2014, „încununate” cu intrarea în insolvenţă, solicitată pe 21 decembrie 2015 şi admisă de Tribunalul Călăraşi pe 13 ianuarie 2016.

 În documentaţia depusă la Dosarul nr.2125/116/2015, debitoarea STURIO FARM SA precizează că „se află în vădită stare de insolvenţă, nefiind în măsură să finalizeze contractele pe care le are în derulare cu partenerii săi, situaţie care a condus la imposibilitatea începerii altor proiecte, imposibilitatea de finanţare şi finalizare a proiectelor aflate în curs de derulare, motiv care a determinat neacordarea de alte facilităţi de credit de instituţiile finanţatoare si, pe cale de consecinţă, se află în imposibilitate de a-şi îndeplini obligaţiile de plată către terţii creditori”.

STURIO-FARM-5-ani-600

În cadrul procedurii de insolvenţă, SIERRA QUADRANT FILIALA BUCUREŞTI SPRL (Ovidiu NEACŞU) va îndeplini atribuţiile de administrator judiciar provizoriu, iar creditorii trebuie să se înscrie la masa credală până la data de 24 februarie 2016. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost convocată pe 14 martie 2016, ora 10:00, la sediul administratorului judiciar.

 STURIO FARM SA are un capital social de 90.000 lei, deţinut de Robert RĂDUŢĂ (66 de ani) – 98%, Richard Alexander RĂDUŢĂ (27 de ani) şi Robert R. RĂDUŢĂ (29 de ani). Acesta din urmă a fost desemnat administrator special. Anul trecut, societatea familiei RĂDUŢĂ a prins un contract cu finanţare europeană în valoare de aproape două milioane lei (detalii AICI), autoritatea contractantă fiind Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. (sursa foto: highlandstoday.com)