TAXI MONDIAL a intrat în faliment; Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor susţine că are de primit peste un milion de euro

taxi-mondial

Societatea TAXI MONDIAL SRL Bucureşti (CUI: 12567743) a fost înfiinţată în anul 2000, iar în ultimii 10 ani a înregistrat pierderi cumulate de 12.086.822 lei, acestea fiind într-o oarecare scădere după intrarea în insolvenţă, înregistrată pe 2 martie 2012. Prin tot felul de şmecherii şi „tertipuri avocăţeşti”, procedura a fost tergiversată mai bine de 4 ani, astfel că tabelul definitiv al creanţelor a fost întocmit şi publicat abia la finalul lunii iunie 2016.

Conform acestui document, datoriile firmei la data intrării în insolvenţă se ridicau la 3,98 milioane lei, cel mai generos creditor fiind MIDAL LEASING – IFN SA Bucureşti (CUI: 13190896), firmă aflată în faliment, cu 2,48 milioane lei.

După „performanţa” publicării tabelului definitiv al creanţelor, administratorul special al SC TAXI MONDIAL SRL, Georgeta PUIU (61 de ani), a propus un plan de reorganizare care prevedea achitarea creanţelor salariale (23.073 lei), a celor bugetare (70.977 lei) şi a 1% din cele chirografare (3,89 milioane lei). Acest document a fost supus votului creditorilor, iar instanţa a precizat: „Pentru confirmarea planului de reorganizare se prevede întrunirea cumulativă a condiţiilor prevăzute de art.101 din lege, prin urmare implicit a celei prevăzute la lit.A şi anume votarea planului de cel puţin una din categoriile defavorizate„. În cazul de faţă, singura categorie defavorizată este cea a creditorilor chirografari. Iar planul nu a fost confirmat de categoria creanţelor chirografare, aşa că judecătorul sindic Mihaela PAICU de la Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment prin procedură generală a debitorului.

taxi-mondial-10-ani-2015-w

Lichidator judiciar a fost numit practicianul FINECO INSOLVENCY SPRL, iar data de 23 decembrie 2016 este termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor apărute după deschiderea procedurii de insolvenţă.

Hilar este faptul că în acest Dosar de insolvenţă (nr.5515/3/2012) se bagă în seamă şi ASOCIAŢIA PENTRU CINSTIREA MEMORIEI EROILOR, care revendică „o grămadă bani” de la TAXI MONDIAL SRL, în baza unui presupus contract din 1 octombrie 2007. Redau câteva din „opiniile” prezentate de această asociaţie la termenul din 4 noiembrie 2016 şi „puse pe hârtie” în sentinţa de deschidere a procedurii de faliment (probabil ca să o facă de râs!). Chiar dacă par formulate de un semianalfabet, sunt delicioase!

 • «Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin reprezentant, solicită instanţei îndreptarea erorilor materiale sau omisiuni din încheierea de şedinţă de la termenul anterior, în sensul că se susţine faptul că vor fi 104 de ani de la Războiul de Independenţă, este o ruşine, 1877-2017 vor fi 140 de ani.
 • Mai mult de atât, Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin reprezentant, precizează că nu s-a făcut nici o referire în ceea ce priveşte comemorarea eroilor din Războiul de Reîntregire a României, 1916, 1917, 1918, 1919-2016, 2017, 2018, 2019, trăim în minciună şi solicită să se adauge aceste lucruri, pentru că este vorba de o cauză care în mod normal dacă exista respect faţă de adevăr nu putea fi pusă pe rol.
 • Totodată, Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin reprezentant, arată că societatea Taxi Mondial SRL nu a îndeplinit niciodată condiţiile legale pentru a intra în procedura de insolvenţă, s-a folosit această manevră ruşinoasă pentru a se eschiva de la obligaţiile prevăzute de contractul semnat la data de 01.10.2007 şi suntem în anul 2016, iar timp de un deceniu această firmă nu şi-a onorat nici una din obligaţiile contractuale.
 • Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin reprezentant, precizează că nu înţelege de ce este tolerată această situaţie, însă ruşinea nu îi aparţine şi este o mare ruşine ca în pragul comemorării eroilor României din Războiul de Reîntregire şi a 140 de ani de la Războiul de Independenţă, să ne facem că plouă şi mai mult de atât nu înţelege cui serveşte ca o societate comercială să nu respecte legea contractelor, cui serveşte ca o societate care nu şi-a onorat obligaţiile contractuale timp de 10 ani să o băgam pe condiţia de insolvenţă, este o ruşine cu atât mai mult cu cât nu a îndeplinit şi nici nu îndeplineşte condiţia de intrare în insolvenţă.
 • Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin reprezentant, precizează că este o manevră ruşinoasă prin care se eschivează timp de 10 ani de la obligaţiile asumate prin contract. În aceste condiţii, constată cu regret faptul că există o complicitate între intimata debitoare şi fostul administratorul judiciar care nu a trecut Asociaţia niciodată în lista creditorilor, deşi prin materialul prezentat intimata debitoare a menţionat atât Asociaţia ca fiind creditor cât şi Fundaţia Speranţa în Democraţie, Pace şi Sănătate a Lumii şi nu înţelege cui serveşte aceste lucruri, probabil celor care acoperă cu un înalt profesionalist actele şi faptele de corupţie, infractorii cunoscuţi de la societatea debitoare.
 • Având în vedere cele menţionate, Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin reprezentant, consideră să este obligată să reitereze şi să actualizeze cererea pertinentă de a fi înlocuit actualul administratorului judiciar ca fiind rău intenţionat, pentru că atâtea luni de când a fost înlocuit nu ia permis să discute un minut.
 • Mai afirmă Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin reprezentant, faptul că nu înţelege ce are de ascuns administratorul judiciar, însă face cârdăşie cu cei care timp de 10 ani nu-şi respectă obligaţiile contractuale, cu cei care deşi nu îndeplinesc condiţiile legale pentru insolvenţă, întră sub umbrela insolvenţei cu rea credinţă pentru a se eschiva de la obligaţii, ori dacă justiţia apreciază că merită ca societatea debitoare să folosească în mod ruşinos şi nelegal, imoral, sutele de mii de euro, care la ora actuală datorită neonorării obligaţiilor contractuale depăşesc un milion de euro, bani care sunt foarte necesari pentru a putea acoperiri cât de cât obligaţiilor pentru comemorarea eroilor, acţiuni care sunt scrise în programul Ştafeta Pentru Cultul Eroilor Pentru Mileniul Trei.
 • În calitate de reprezentant al Asociaţiei pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, constată cu durere ca justiţia a intrat în jocul acesta ruşinos, dăunător statului de drept în România şi Uniunea Europeană de a acoperi infractorii cunoscuţi de la Taxi Mondial SRL şi de la Româno Export SA Bucureşti şi astfel pentru revenirea la legalitate, normalitate şi pentru revenirea la respectul deplin faţă de standardele Uniunii Europene este obligat să solicite înlocuirea administratorului judiciar care nu-şi face treaba şi se vede că lucrează pentru infractori şi scoaterea de pe rol a acestui dosar care este o ruşine pentru justiţie.
 • Mai mult de atât pentru a nu mai avea emoţii, pentru că se afirmă, se scrie şi nimeni nu ia în considerare, Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor prin reprezentant, recuză din nou administratorul judiciar, completul de judecată, toţi judecătorii de la secţia a VI a civilă a Tribunalului Bucureşti, toţi judecătorii de la secţia a VII a civilă a Tribunalului Bucureşti care lucrează pentru mafioţi, urmează cererea scrisă şi motivarea.
 • Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, prin reprezentant, solicită instanţei să se găsească o cale să fie spălată ruşinea această, să nu se poate comemora obligaţiile legate de comemorarea eroilor pentru ca să se poată asigura însuşirea abuzivă, nelegală a mijloacelor băneşti care aparţin Asociaţie de către infractorii de la societatea debitoare şi de la Română Export SA, este o ruşine pentru justiţia română şi pentru toate instituţiile statului de drept din România

Drăguţ este faptul că instanţa a menţionat aceste aberaţii în preambulul deciziei (chiar a precizat la un moment dat: „Instanţa aduce la cunoştinţă Asociaţiei pentru Cinstirea Memoriei Eroilor prin reprezentant faptul că se vor consemna susţinerile acestuia şi pune în vedere să formuleze şi în scris„), dar în sentinţă nu pomeneşte nimic de această asociaţie!

Societatea TAXI MONDIAL SRL este deţinută oficial de Georgeta PUIU şi Mădălina Ramona SVET (fostă PENCIU, fostă TUTUNARU, 35 de ani), iar lichidatorul judiciar ar trebui să nu omită faptul că firma deţine marca MONDIAL (M 2010 08271), înregistrată în 2010 pe două clase:

 • 38 – Telecomunicaţii
 • 39 – Organizarea de călătorii

După cum arată site-ul taximondial.ro, activitatea de taximetrie continuă fără probleme, fiind transferată pe o altă firmă. Probabil pe TAXI MONDIAL ELITE SRL (CUI: 36711810), firmă înregistrată de PUIU şi SVET pe 4 noiembrie 2016, deşi numărul de angajaţi din ultimii ani sugerează că afacerea a fost mutată în mare parte încă din 2014. (sursa foto: yellowcabic.com)