TEAMNET INTERNATIONAL mai are de achitat credite de 76 milioane lei; termenul limită de înscriere la masa credală este 10 mai 2017

TEAMNET INTERNATIONAL SA Ploieşti (CUI: 13904073), companie care i-a aparţinut lui Sebastian GHIŢĂ şi care în ultimii ani a avut contracte cu statul în valoare de peste 250 milioane lei, s-a cerut în insolvenţă pe 20 martie 2017, precizând că „se află în imposibilitatea de a achita la termenele scadente obligaţiile pe care le are„.

În documentaţia depusă la Dosarul nr.2036/105/2017, debitoarea precizează că „a contractat o serie de credite necesare desfăşurării activităţii normale a activităţii şi dezvoltării, din care mai are de achitat suma de 76 milioane lei, ceea ce conduce în prezent la existenţa unui grad de îndatorare destul de mare„.

Pe 27 martie 2017, judecătorul sindic Liliana ŞTEFUC de la Tribunalul Prahova a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul TRUST INSOLVENCY SPRL (Dana RĂDULESCU), cu o remuneraţie iniţială de numai 2.000 lei.

Instanţa a mai stabilit data de 10 mai 2017 drept termen-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor, iar prima Adunare a Creditorilor ar urma să se desfăşoare pe 2 iunie 2017 – locul şi ora încă nu au fost comunicate.

Probleme (şi) la portal.just.ro?

Demn de semnalat este faptul că atât sentinţa din 27 martie 2017, cât şi notificarea emisă de administratorul judiciar au fost publicate în BPI ieri, 29 martie 2017. În schimb, dosarul nu apare pe portalul instanţelor de judecată (nu este returnat la niciun fel de căutare), acesta fiind al doilea caz pe care îl semnalez în ultima săptămână – primul caz AICI, tot nu s-a rezolvat problema. În urmă cu aproximativ două săptămâni, portal.just.ro a fost închis câteva ore pentru nu ştiu ce lucrări (anunţate). Se pare că dosarele (de insolvenţă) deschise după această intervenţie nu mai apar pe site!

Aparent, acest portal nu are legătură cu debitoarea, dar deosebit de interesant este acest comunicat al Grupului TEAMNET, care precizează că este „producătorul şi proprietarul sistemelor informatice REGES (Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor) şi REVISAL”, iar Inspecţia Muncii doar a închiriat aceste sisteme. Subiectul a fost tratat superficial la momentul apariţiei, pentru că era campanie electorală. Acum, în contextul problemelor financiare şi nu numai de la TEAMNET, ar fi bine ca problema să se rezolve înainte ca Bogdan PADIU sau alţii să plece după Sebastian GHIŢĂ… cu tot cu codurile-sursă! (sursa foto: facebook.com/teamnetgroup)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact