Ţeapa TERRA TOURISM, încă „un succes” ANAT! Estimare SUPERVIZOR.ro: 500-600 de turişti înşelaţi

0

Anul acesta, sezonul ţepelor turistice a început mai devreme decât de obicei. Agenţiile care au ţepuit sute sau chiar mii de turişti în anii din urmă şi-au anunţat intrarea în incapacitate de plată pe la finalul lunii august, când diminuarea încasărilor (urmare a sfârşitului de sezon) nu le-a mai permis să rostogolească datoriile.

Acum şi-a anunţat intrarea în insolvenţă TERRA TOURISM SRL (CUI: 16126618), firmă cu sediul social în Slobozia (Ialomiţa), dar cu un punct de lucru (agenţie) în Bucureşti.

Ştiu că această veste a împânzit net-ul şi ideea nu e să scriu şi eu ceva despre această nouă ţeapă din turism, ci îmi propun să vin cu câteva informaţii ŞI IMAGINI în plus faţă de cele furnizate până acum… şi să întăresc anumite aspecte care au fost trecute la „şi altele”.

Prima informaţie care trebuie reţinută este aceasta: TERRA TOURISM este (a fost) membră ANAT – dovada AICI.

Ce ne spune ANAT despre această nouă ţeapă trasă de o firmă/agenţie în care turiştii au avut încredere… poate şi pentru că e membră a acestui patronat?

Deşi numărul turiştilor afectaţi de intrarea în insolvenţă a Terra Tourism este limitat, situaţia este regretabilă (Gabriela Peşeţ – Consilier Comunicare)

Numărul turiştilor afectaţi poate fi şi nelimitat?! „Cât de limitat” este numărul acestor turişti?

500-600 de turişti ţepuiţi

Hai să facem un calcul:
Pentru anul trecut, TERRA TOURISM SRL a raportat venituri de 8.089.486 lei (cifră de afaceri de 6.914.418 lei). OK, sistemul de raportare la agenţiile de turism este diferit şi ceva mai complicat decât la o societate obişnuită (SRL). Indiferent cum am efectua calculele, rezultă că TERRA TOURISM SRL a vândut anul trecut pachete turistice de peste 1,5 milioane euro. La o medie estimată de 1.000 euro/pachet/persoană, rezultă că au fost 1.500 de persoane care au achiziţionat servicii de la această agenţie. Pe tot parcursul anului 2017.


TERRA TOURISM SRL – rezultate financiare 2017

Din câte ştiu, undeva la 35-40% din vânzările unei agenţii sunt pentru sezonul de vară. Rezultă că 500-600 de persoane au cumpărat anul trecut pachete/sejururi pentru vara 2017.

Dacă şi anul acesta s-au menţinut „cifrele” din 2017, înseamnă că tot undeva la 500-600 de persoane au achiziţionat pachete pentru sezonul estival 2018. Sper că, totuşi, încasările au fost mult mai mici şi numărul turiştilor ţepuiţi nu e aşa de mare!

Dacă ne mai uităm un pic pe bilanţul aferent anului trecut, observăm câteva „probleme”:

  • firma a raportat venituri în avans de 1.675.797 lei, adică echivalentul a peste 350 de pachete turistice achitate în avans (conform estimării de 1.000 euro/pachet)
  • la finalul anului trecut, suma care FIGURA în casă şi conturi era de 1.066.857 lei!

Nu mai insist cu astfel de calcule, ci doar (mă) întreb: cum a putut să intre în incapacitate de plată o agenţie care avea un milion de lei în conturi la finalul anului trecut şi balanţa era pozitivă?!

Faptul că „agenţia Terra Tourism a închis orice canal de comunicare” (din comunicatul ANAT) ridică şi mai multe semne de întrebare.

Cine este autorul oficial al ţepei TERRA TOURISM

Şi pentru că eu consider că e corect să ştim şi cine este autorul ţepei TERRA TOURISM, precizez că, începând cu septembrie 2012, unic asociat al firmei a fost Oana Aniela DUNEL (fostă PĂCALĂ, persoana din imaginea de mai sus). Conform site-ului terratourism.ro, „echipa de management” a agenţiei a fost formată din aceste 3 persoane (imaginea este preluată de pe site-ul agenţiei).

La final, o precizare: agenţia/firma încă nu a depus cerere de intrare în insolvenţă – nu există nicio menţiune în acest sens pe portalul instanţelor de judecată. (sursa foto: terratourism.ro)LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.