Ţeapa UNIPLAY SHOW: Adunarea Creditorilor a fost programată tocmai pe 17 aprilie 2018; administratorul judiciar propune trecerea la faliment

Ieri, 21 martie 2018, administratorul judiciar CONSULT MANAGEMENT UV IPURL (Vasile URS) a catadicsit să publice convocatorul pentru prima Adunare a Creditorilor SISTEM CONSUM EXTRA SRL Bistriţa (fosta MONTE CALM PLAY SRL; CUI: 36141841), firma care a organizat ţeapă de tip bingo televizat UNIPLAY SHOW.

În aceeaşi notă de sfidare a creditorilor, a instanţei şi a legii, Vasile URS (foto, 63 de ani) a programat această întrunire tocmai pe 17 aprilie 2018, ora 14:00, la sediul debitoarei. Atunci, creditorii vor vota confirmarea/infirmarea acestui individ în funcţia de administrator judiciar, onorariul pretins de URS fiind de 2.500 lei/lună şi 5% din valoarea creanţelor plătite catre creditori.

Conform convocatorului, punctul 4 pe ordinea de zi a Adunării Creditorilor este „prezentarea raportului prevăzut de art.97 din Legea nr. 85/2014 (privind cauzele insolvenţei – n.r.) şi aprobarea propunerii de intrare a debitoarei în procedura falimentului„.

Ţinând cont de valoarea activelor şi de structura masei credale, doar foştii salariaţi ar putea să recupereze o mică parte din banii cuveniţi în urma valorificării patrimoniului SISTEM CONSUM EXTRA SRL. Dacă „revoluţia fiscală” nu a omorât fondul de garantare, există varianta ca foştii angajaţi să recupereze salariile restante în întregime din această sursă… dar asta ar însemna să se deranjeze Vasile URS, să întocmească nişte documente. Şansa ar fi ca URS să nu fie confirmat de Adunarea Creditorilor… şi mai există o posibilitate!

Din păcate, creditorii chirografari, printre care se numără şi „câştigătorii” de la Bingo UNIPLAY SHOW, au o singură şansă de a-şi recupera banii, dar aceasta este doar teoretică: să fie atrasă răspunderea personală a celor care au orchestrat ţeapa şi de la persoanele respective să fie recuperate aproape 5 milioane de euro, banii necesari acoperirii pasivului. (sursa foto: rasunetul.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
SISTEM CONSUM EXTRA SRL – Convocare adunare creditori

CITIŢI ŞI:
Ţeapa UNIPLAY SHOW = 23,7 milioane lei; salariile neachitate depăşesc 4 milioane lei; ANTENA 1 „a luat-o” de un milion de lei, iar Fiscul… de 8,24 milioane