Termenele procedurii de insolvenţă – prelungite, Adunarea Creditorilor a fost re-reprogramată

STATIE EPURARE

Autointitulatul lider în domeniul apei DANEX CONSULT SRL Bucureşti (CUI: 5157805) a intrat în insolvenţă pe 31 mai 2016, precizând în cererea introductivă că „are datorii în sumă de 1.909.027 lei către ANAF, ce nu pot fi achitate întrucât la acest moment are înfiinţată poprire asupra conturilor băneşti„.

 Judecătorul sindic Stela Florentina IVAN de la Tribunalul Bucureşti a stabilit aiurea termenele procedurii, prima şedinţă a Adunării Creditorilor fiind convocată pe 15 iulie 2016, în timp ce termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor a fost fixat la 1 august 2016.

 Administratorul judiciar provizoriu CII IORGOAEA EUGENIA nu s-a deranjat să reprogrameze această adunare şi teoretic a prezidat-o pe 15 iulie 2016, dar, totuşi, a avut bunul simţ să „proroge discutarea punctelor aflate pe ordinea de zi pentru următoarea adunare a creditorilor, ce va avea loc după data publicării în BPI a tabelului preliminar al creanţelor„. Prin urmare, a reconvocat-o pentru data de 5 august 2016, ora 10.

 Nu e clar ce a fost în capul administratorului judiciar când a stabilit această dată din moment ce intenţiona să solicite majorarea termenelor procedurii. Astfel, pe 26 iulie 2016, Tribunalul Bucureşti admite cererea practicianului în insolvenţă şi stabileşte:

  • Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 10 august 2016;
  • Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor – 31 august 2016.

 Prin urmare, prima şedinţă a Adunării Creditorilor nu se va putea desfăşura la data (re)stabilită (5 august), motiv pentru care a fost re-reprogramată pentru data de 5 septembrie 2016, ora 10, la sediul debitoarei.

DANEX-CONSULT-datorii-la-stat-w

Între timp, Fiscul a „indexat” datoriile societăţii la bugetele de stat. Conform site-ului ANAF, acestea erau (la 30 iunie 2016) de 4.066.357 lei, faţă de 3.840.288 în urmă cu 3 luni.(sursa foto: mottmac.com)

DOCUMENT ATAŞAT:
DANEX CONSULT SRL Bucureşti – notificare prelungire termene

CITIŢI ŞI:
Liderul în domeniul apei… s-a înecat în datorii; Adunarea Creditorilor a fost programată eronat