TERRA HOME LAND a depus bilanţ doar pentru anul 2011; Fiscul a declarat INACTIV acest agent economic în noiembrie 2013, iar după 7 ani şi jumătate s-a trezit să solicite falimentul debitoarei; a formulat şi acţiune de atragere a răspunderii personale împotriva fostului administrator Raluca RUSCIOR… iar instanţa a admis-o!

Societatea TERRA HOME LAND SRL Iaşi (CUI/CIF: 28928801) a fost înfinţată în iulie 2011, de Gabriela CIHODARU şi Raluca CIORTAN (foto; ulterior Raluca RUSCIOR), dar atribuţii de administrator a avut doar CIORTAN (RUSCIOR).

Agentul economic ieşean – o agenţie imobiliară din „Trustul Terra” – a depus bilanţ doar pentru anul 2011, iar în noiembrie 2013 a fost declarat INACTIV de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Iaşi.

Deşi firma este „în ilegalitate” de la finalul anului 2013, Fiscul s-a deranjat să solicite falimentul TERRA HOME LAND SRL abia în mai 2021, iar judecătorul sindic Gabriela Filip a admis cererea pe 14 septembrie 2021 – Dosar nr.2340/99/2021.

Creanţa invocată de AJFP Iaşi în cererea introductivă a fost de 114.055 lei, în tabelul definitiv „s-a umflat” la 158.296 lei, iar site-ul ANAF arată că accesoriile (dobânzi şi penalităţi) reprezintă aproape jumătate din total.

În cadrul procedurii de faliment, lichidatorul judiciar CII AGAFIŢEI DIANA nu a intrat în posesia documentelor contabile, iar AJFP Iaşi a formulat cerere de atragere a răspunderii personale împotriva fostului administrator Raluca RUSCIOR… admisă de instanţă, care a decis aşa:

stabileşte răspunderea personală a pârâtei RUSCIOR Raluca pentru pasivul debitorului falit TERRA HOME LAND SRL, în sensul că obligă pârâta să acopere pasivul rămas neacoperit al debitoarei, în cuantum de 158.296 lei

Sentinţa poate fi atacată cu apel „în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în BPI” (6 aprilie 2022 – n.r.), dar este foarte probabil ca Raluca RUSCIOR să nu ştie de faliment sau că a fost „condamnată” să plătească 158.296 lei. Şi spun asta pentru că, dacă informaţiile de pe contul de Facebook sunt corecte, persoana respectivă nu mai locuieşte în România… iar citaţiile şi notificările au fost expediate la o adresă din cartierul ieşean Alexandru cel Bun! (sursa foto: facebook.com – Ruscior Raluca)