TERRA TOURISM a depus cererea de insolvenţă; patroana a avut probleme cu un credit ipotecar, iar anul acesta… şi-a deschis florărie de lux în Pipera

Ieri, 27 iunie 2018, TERRA TOURISM SRL (CUI: 16126618), societatea/agenţia autoare a celei mai recenţe ţepe turistice, care probabil nu va fi singura din acest an, a depus la Tribunalul Ialomiţa o cerere de intrare în insolvenţă (sau poate chiar în faliment), demers care a dus la constituirea Dosarului nr.1037/98/2018. Instanţa a stabilit deja primul termen de judecată, pentru data de 5 iulie 2018.

TERRA TOURISM SRL, firmă cu sediul social în Slobozia (Ialomiţa), dar cu un punct de lucru (agenţie) în Bucureşti, a fost înfiinţată în februarie 2004, dar nu a desfăşurat activitate aproape deloc până în 2008, an în care a fost preluată de Elena PĂCALĂ şi Oana Aniela PĂCALĂ, de la CENTRUL DE INSTRUIRE ŞI CONSULTANŢĂ LABOR Slobozia (CUI: 13073764). Tot atunci, Oana Aniela PĂCALĂ, viitoarea doamnă DUNEL, a preluat funcţia de administrator… iar în septembrie 2012 a devenit unic asociat.

În octombrie 2015, VOLKSBANK ROMÂNIA SA revendica de la Oana Aniela DUNEL (fostă PĂCALĂ) suma de 111.885,14 euro, reprezentând debit principal şi accesorii, plus 13.581,43 lei cheltuieli de executare, şi a obţinut în instanţă şi o poprire – AICI.

După intrarea în vigoare a legii, Oana Aniela DUNEL a formulat o cerere de dare în plată, dar instanţa a considerat că „nu sunt îndeplinite condiţiile de admisibilitate a procedurii reglementate de Legea nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite”. Prin urmare, patroana de la TERRA TOURISM a rămas cu locuinţa… dar şi cu datoria.

În condiţiile în care agenţia de turism avea în casă şi conturi suma de peste un milion lei încă de la finalul anului 2016 (conform bilanţurilor), este greu de crezut că Oana Aniela DUNEL nu a apelat la banii firmei (ai turiştilor, de fapt) pentru a nu rămâne fără casa pentru care trebuia să mai plătească aproximativ 115.000 euro (la nivelul anului 2015, conform deciziei instanţei).

Oana Aniela DUNEL şi-a mai încercat norocul şi într-o afacere online cu articole pentru copii. Este vorba de firma MARISUCA KIDS SRL Slobozia (CUI: 31316675) şi de site-ul/magazinul marisuca.ro (acum nu mai este funcţional). La această societate, fosta domnişoară PĂCALĂ deţine 50% din capitalul social şi atribuţii de administrator, partener de afacere fiindu-i Virgul DUNEL.

Anul trecut, MARISUCA KIDS nu a mai desfăşurat activitate (a raportat venituri de 618 lei), dar interesant este faptul că la începutul acestui an şi-a schimbat numele în COUTURE FLOWERS SRL şi a publicat anunţuri de angajări pentru o „florărie de lux, specializată în aranjamente florale personalizate, realizate manual de designeri florişti talentaţi, din flori proaspete de înaltă calitate, cu o mare atenţie la detalii şi finisaje” (AICI).

Anunţul precizează că „este vorba de o „florărie online cu livrare rapidă în Bucureşti şi împrejurimi şi avem un magazin fizic pe bd.Pipera nr.48D”. Eu zic că şi aici ar putea fi o parte din banii turiştilor ţepuiţi de TERRA TOURISM SRL! (surse foto: business24.ro)

CITIŢI ŞI:
Ţeapa TERRA TOURISM, încă „un succes” ANAT! Estimare SUPERVIZOR.ro: 500-600 de turişti înşelaţi