Timp de 7 ani, FEDERAŢIA LOCAL-KOMBAT-ROMÂNIA nu a depus nicio declaraţie la Fisc! În loc să sesizeze instituţiile abilitate, lichidatorul judiciar a propus închiderea procedurii de faliment şi radierea „contribuabilului”

0

FEDERAŢIA LOCAL – KOMBAT – ROMÂNIA (CUI: 28928623) a primit personalitate juridică în mai 2011 (Dosar nr.34329/3/2011) şi a fost condusă de către Marian-Eduard IRIMIA (preşedinte, foto), Leonardo-Eduarth LIMBOŞEANU (vicepreşedinte) şi Ciprian Alexandru SORA (membru), nume bine-cunoscute în rândul celor care agreează şi promovează aşa-zisele sporturi de contact.

Ce anume a realizat FEDERAŢIA LOCAL – KOMBAT – ROMÂNIA pe plan sportiv în cei 7 ani scurşi de la înfiinţare… nu prea ştie nimeni pentru că nu există un site care să prezinte activitatea/realizările organizaţiei.

Dar ceea ce a realizat pe plan fiscal este de-a dreptul FABULOS: nu a depus nicio declaraţie la Fisc şi nici nu a fost ţinută contabilitatea federaţiei. Şi culmea, nici o instituţie nu a fost deranjată de această situaţie, de această încălcare a legii („în formă continuată”), despre care s-a aflat cu totul întâmplător.

Noroc de Primăria Piatra Neamţ…

În anul 2014, Municipiul Piatra Neamţ (prin primar) a dat în judecată FEDERAŢIA LOCAL – KOMBAT – ROMÂNIA, iar Tribunalul Neamţ (instanţa de apel) a decis pe 7 iulie 2016 că organizaţia condusă de Marian-Eduard IRIMIA trebuie să achite suma de 78.809,80 lei, cu titlul de despăgubiri (Dosar nr.1420/279/2014*).

Pentru că suma respectivă nu a fost achitată nici după un an de la sentinţa definitivă, DIRECŢIA TAXE ŞI IMPOZITE A MUNICIPIULUI PIATRA NEAMŢ a solicitat insolvenţa debitoarei FEDERAŢIA LOCAL – KOMBAT – ROMÂNIA, iar Tribunalul Ilfov a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar după scurt timp s-a trecut la falimentDosar nr.2197/93/2017.

Administratorul judiciar desemnat, devenit ulterior lichidator judiciar, practicianul ARTEMIS LEGAL INSOLVENCY SPRL (Diana RĂDULESCU), chiar s-a ocupat de procedură şi s-a străduit să afle ce este cu această federaţie şi ce activitate a desfăşurat.

Legea e pentru fraieri, nu pentru EDUARD IRIMIA!

În raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului, precum şi în „Raportul privind propunerea de închidere a procedurii prevăzute de Legea 85/2014„, practicianul povesteşte câteva episoade din acest demers, dar cea mai importantă relatare este următoarea:

Cu ocazia desemnării domnului IRIMIA MARIAN-EDUARD în calitate de administrator special, acesta a declarat verbal în prezenţa reprezentanţilor lichidatorului judiciar, dna. Diana Rădulescu şi consilier juridic Andreea Manda, că asociaţia debitoare nu a ţinut contabilitatea în partidă simplă şi nu a depus declaraţiile conform legii la ANAF.

Mai mult, şi din tabelul cu răspunsurile primite de la instituţiile statului reiese foarte clar că „debitoarea nu figurează cu declaraţii de plată, conform bazei de date a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ilfov„. Desigur, nici pe site-ul Finanţelor nu există vreo menţiune privind depunerea declaraţiilor fiscale.

Din cele prezentate de practicianul în insolvenţă rezultă foarte clar că – timp de aproape 7 ani – FEDERAŢIA LOCAL – KOMBAT – ROMÂNIA „nu a avut nicio treabă” cu Fiscul şi se pune întrebarea cum de nu s-a sesizat nimeni în condiţiile în care această asociaţie/federaţie a organizat evenimente sportive şi se presupune că a plătit sume considerabile pentru sălile închiriate, pentru sportivi, pentru mediatizare. Sume care, în mod normal, provin din nişte încasări… nedeclarate la Fisc, după cum rezultă din documentele de la dosarul de faliment.

Lichidatorul vrea să îngroape mortu’ cât mai repede

Probabil pentru că şi-a dat seama ce „mare grozăvie” e la FEDERAŢIA LOCAL – KOMBAT – ROMÂNIA şi nu vrea să se lege la cap, lichidatorul judiciar a propus închiderea procedurii de faliment, iar instanţa ar putea lua o decizie în acest sens la termenul de mâine, 5 septembrie 2018.

Este adevărat că ARTEMIS LEGAL INSOLVENCY SPRL a formulat o cerere de atragere a răspunderii patrimoniale împotriva pârâţilor Marian-Eduard IRIMIA, Leonardo-Eduarth LIMBOŞEANU şi Ciprian Alexandru SORA plus 3 cluburi fondatoare (care s-ar putea să nu mai fie „în viaţă”), dar un astfel de demers nu este suficient.

În mod normal, lichidatorul judiciar şi/sau judecătorul sindic ar trebui să sesizeze Fiscul/Antifrauda şi vreun Parchet în legătură cu nedeclararea TIMP DE 7 ANI a veniturilor şi cheltuielilor acestei organizaţii… dar punem pariu că nu se va întâmpla nimic?! (sursa foto: cluburiartemartiale.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
FEDERAŢIA LOCAL – KOMBAT – ROMÂNIA – Raport privind propunerea de închidere a procedurii prevazute de Legea 85/2014LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.