TOADER BURŢILĂ a cesionat părţile sociale… la trei săptămâni după ce a murit!

Societatea BURŢILĂ & CO ELECTRON M BIT SRL Paşcani (CUI/CIF: 1995760) a intrat direct în faliment pe data de 10 decembrie 2020, la propria cerere… după ce în 2019 a avut loc o divizare parţială în urma căreia debitoarea a rămas cu datoriile, iar societatea nou înfiinţată ADM INVESTMENT SRL Paşcani (CUI/CIF: 41283052) s-a ales cu active imobilizate de ordinul milioanelor de lei. Am scris AICI, am sesizat Fiscul, nu mai insist pe această temă.

O altă problemă/ciudăţenie sesizată la această societate este cesiunea înregistrată la Registrul Comerţului pe data de 25 iulie 2018, tranzacţie prin care, conform Monitorului Oficial:

Dl Burţilă Toader se retrage din calitatea de asociat şi transmite la valoarea nominală întregul aport la capitalul societăţii, adică 3.105 părţi sociale a 10 lei fiecare în valoare totală de 31.050 lei, din care 200 de lei aport în natura, către Burţilă Andrei

SURPRIZĂ! La data respectivă (25 iulie 2018), cedentul Toader BURŢILĂ… „era mort şi îngropat”, decesul acestuia fiind anunţat pe 4 iulie 2018!

Este adevărat că cesiunea a fost „legalizată” în baza unei Hotărâri AGA din 26.03.2018, numai că termenul de înregistrare la Registrul Comerţului (15 zile) a fost depăşit cu mult, iar această raportare aparent întârziată sugerează antedatarea unor documente (contractul de cesiune, Hotărârea AGA).

În mod normal, angajaţii Registrului Comerţului ar fi trebuit să solicite o nouă Hotărâre AGA… numai că asta era imposibil din moment ce Toader BURŢILĂ (asociatul/cedentul) era „plecat la cele veşnice”. Aşa că s-a preferat încălcarea legii! Cât de mult/grav… sper să stabilească instituţiile abilitate!

Am semnalat această problemă a cesiunii plus ciudăţeniile de la divizarea parţială lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE Iaşi. Desigur, nu am primit niciun răspuns. Nici nu mă aşteptam… doar vorbim de cel mai arogant practician în insolvenţe (cel puţin) din nord-estul României!

Am transmis o petiţie şi Registrului Comerţului Iaşi (pe 18 ianuarie 2021). Până acum nu am primit nici măcar număr de înregistrare (am o confirmare de recepţionare a mail-ului) şi mă aştept ca instituţia ieşeană la care Gina Manuela ŞINDILĂ pare a fi director pe viaţă să răspundă în ultima zi prevăzută de lege… sau să nu răspundă deloc. M-ar avantaja varianta a doua, că astfel nu aş mai fi nevoit să modific/completez sesizarea pregătită pentru Parchet! (sursa foto: newspascani.com)

CITIŢI ŞI:
BURŢILĂ & CO ELECTRON M BIT a intrat direct în faliment… după ce anul trecut a transferat mare parte din active pe ADM INVESTMENT