Trântorii de la AJFP Vâlcea „nu s-au dat jos din pat” pentru 333.351 lei

Deţinută şi administrată de Ionuţ Minel TUDOROIU, societatea PANDA INSTAL SRL Râmnicu Vâlcea (CUI/CIF: 35398660) a intrat în insolvenţă la propria cerere, pe data de 14 august 2019, invocând „o datorie de 378.520,09 lei, certă, lichidă şi exigibilă, mai veche de 60 de zile de la scadenţă” – Dosarul nr.2036/90/2019.

Administratorul judiciar SIOMAX SPRL, devenit lichidator judiciar după trecerea la faliment, „a făcut pe dracu-n patru” să-l scoată nevinovat pe Ionuţ Minel TUDOROIU, în condiţiile în care debitoarea PANDA INSTAL SRL a încheiat anul 2018 cu active circulante de 1.278.688 lei… din care 903.877 lei în casă şi conturi la bănci, bani despre care nu s-a interesat, deşi i-am semnalat această problemă.

Desigur, SIOMAX SPRL nu este o excepţie, sunt mulţi practicieni în cârdăşie cu debitoarele, dar nu m-am aşteptat ca Fiscul nici măcar să nu simuleze interesul pentru recuperarea sumelor pe care le avea de încasat de la PANDA INSTAL SRL.

Mai exact, DGRFP Craiova, prin AJFP Vâlcea, a fost singurul creditor înscris în tabelul definitiv, cu o creanţă bugetară de 333.351 lei, iar această sumă include şi o componentă de „stopaj la sursă” (după cum arată „lista ruşinii” de pe site-ul ANAF).

Deşi are obligaţia de a utiliza toate mijloacele în vederea recuperării creanţelor, inclusiv cea de a formula acţiunea de atragere a răspunderii personale, AJFP Vâlcea nu a făcut nimic în cazul debitoarei PANDA INSTAL SRL… şi nici nu mai poate face nimic pentru că procedura de faliment a fost închisă prin sentinţa din 15 iulie 2020.

Desigur, vorbim cel puţin de neglijenţă în serviciu (eu cred că e vorba de abuz în serviciu, fiind o „golănie premeditată”), motiv pentru care am solicitat un punct de vedere de la DGRFP Craiova… înainte de a sesiza alte instituţii.

CITIŢI ŞI:
Practicianul SIOMAX „nu observă” dispariţia a peste 900.000 lei de la falita PANDA INSTAL