Tribunalul ascunde insolvenţa fostului dealer SUZUKI? Patronul RĂZVAN ŞANDRU a înfiinţat o firmă cu nume apropiat şi cu acelaşi obiect de activitate

0

În a doua jumătate a lunii septembrie 2017, presa locală/regională a prezentat RS SARA MOTORS SRL (CUI: 13328531) drept o firmă ţepară, care a încasat de la clienţi contravaloarea autoturismelor dorite, dar nu le-a mai livrat maşinile. Controlată de Răzvan ŞANDRU (46 de ani), RS SARA MOTORS SRL a fost dealer SUZUKI pentru judeţul Timiş, iar pe site-ul propriu (acum nefuncţional) spunea chiar că „şi-a început activitatea în anul 2000, an în care a şi devenit unic importator Suzuki pentru zona de vest în România„. Iar când spun „a fost”, mă bazez şi pe faptul că Timişul a dispărut de pe harta dealerilor, de pe site-ul suzuki.ro. În plus, a fost dezactivat şi site-ul suzukivest.ro

Chiar dacă scandalul ţepelor a răbufnit abia în toamnă, societatea lui Răzvan ŞANDRU a început să aibă mari probleme financiare încă din prima parte a acestui an, dovadă fiind cererile de deschidere a insolvenţei depuse de creditorii G AUTO SRL (Italia) şi TONESCU FINANCE SARL (recuperatorul BCR) în luna mai 2017.

Pe 18 octombrie 2017, realizând că oricum va intra în insolvenţă, şi RS SARA MOTORS SRL solicită aplicarea Legii 85/2014, iar Tribunalul Timiş acceptă cererea şi dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă pe 26 octombrie 2017, în funcţia de administrator judiciar provizoriu fiind numit practicianul PDA INSOLVENCY SPRL (Marcel PUŞCAŞ) – Dosarul nr.8567/30/2017.

Deşi au trecut mai bine de două săptămâni de la pronunţarea sentinţei, instanţa nu a notificat Registrul Comerţului, astfel că firma figurează şi acum în funcţiune. Mai mult, nici nu a transmis sentinţa sau măcar minuta către administratorul judiciar. Pe data de 31 octombrie 2017, am solicitat de la PDA INSOLVENCY SPRL informaţii despre termenele procedurii, iar răspunsul a fost acesta:

Până la această dată nu avem nici sentinţa şi nici minuta care sa conţină informaţiile solicitate, dar aşteptăm să pimim minuta în orice moment

Au mai trecut 8 zile lucrătoare de atunci… şi nimic. M-am gândit că poate a murit judecătorul sindic sau grefierul. Dar NU – pe 10 noiembrie 2017 a apărut pe portalul instanţelor de judecată o „îndreptare eroare materială”. Mai exact,în sentinţa iniţială scria RS SARA MOTORS SA, iar corect este RS SARA MOTORS SRL. Mare greşeală!

Notificarea cu mare întârziere a Registrului Comerţului şi a administratorului judiciar, implicit şi a creditorilor, poate fi doar o scăpare a judecătorului sindic sau a grefierului, dar asta rămâne de văzut.. şi de verificat de către administratorul judiciar, mai ales pe zona de tranzacţii efectuate înainte de intrarea în insolvenţă sau chiar în primele zile după pronunţarea sentinţei.

Chiar dacă RS SARA MOTORS SRL a fost exclusă de pe lista dealerilor SUZUKI, se pare că Răzvan ŞANDRU şi-a propus să nu renunţe la afacerea cu maşini… din moment ce a înfiinţat SARA AUTO MOTORS SRL (CUI: 37759612), firmă care are ca obiect principal de activitate „comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone)”. Societatea a fost înmatriculată pe 14 iunie 2017, adică la scurt timp după ce au apărut cele două cereri de deschidere a insolvenţei împotriva RS SARA MOTORS SRL.

La această nouă firmă, funcţia de administrator este deţinută de Elena-Cătălina ARMAŞ TĂTUCU (40 de ani), aşa că SUZUKI va putea să încheie fără jenă un contract de dealer cu SARA AUTO MOTORS SRL… care are sediul social chiar în showroom-ul din comuna Ghiroda!

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.8567/30/2017, deschis împotriva debitoarei RS SARA MOTORS SRL, este programat pe 1 martie 2018. (sursa foto: bdnmatrix.ro)LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.