Tribunalul Comercial Cluj a şters un dosar de insolvenţă de pe portal.just.ro şi refuză să spună motivul… cel mai probabil pentru că s-a comis o ilegalitate

Pe data de 16 octombrie 2020, a fost postat pe portal.just.ro Dosarul nr.688/1285/2020 de la Tribunalul Comercial Cluj, care reprezenta cererea debitoarei TOTAL INVEST SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 14352406) de intrare în insolvenţă.

La câteva zile după publicarea articoluluiS-a cerut în insolvenţă TOTAL INVEST… companie de construcţii controlată de George Sabin FUNAR, cu afaceri de 39,6 milioane lei în 2019” pe site-ul SUPERVIZOR.ro… dosarul a dispărut de pe portalul instanţelor de judecatăAICI.

Am trimis un mail la Tribunalul Comercial Cluj şi am întrebat „Ce s-a întâmplat cu acest dosar, care este motivul pentru care a fost eliminat de pe site?„. Pentru că nu a existat nicio reacţie din partea instanţei… am revenit/insistat. Ce să vezi?! S-a găsit prim-grefierul Luminiţa Gabriela UNGUREAN să se dea interesantă şi să transmită următorul răspuns:

vă rugăm să precizaţi calitatea de care vă prevalaţi, precum şi temeiul de drept al cererii formulate

Această „mizerie” a prim-grefierului UNGUREAN nu are nicio motivaţie logică (nu trebuie să am o calitate pentru a semnala o problemă – sau o golănie! – legată de postarea pe portal.just.ro a unui dosar, iar instituţia e obligată să-mi răspundă)… ci doar încearcă să acopere o intervenţie la site care este cel mult la limita legii.

Ce s-a întâmplat, de fapt… a avut amabilitatea să explice George Sabin FUNAR, patronul TOTAL INVEST SRL:

  • Pe firma TOTAL INVEST SRL am cerut insolvenţa TSI INVEST SRL.
  • Secretara nu a fost atentă, mai ales că numele sunt asemănătoare, şi a notat că TOTAL INVEST SRL şi-a cerut insolvenţa.
  • Am sesizat greşeala si avocatul a mers la Tribunal şi a lămurit pe doamna care scrie informaţiile pe portal şi s-a remediat greşeala.

Altfel spus, TOTAL INVEST SRL s-a cerut din greşeală în insolvenţă, iar un angajat al Tribunalului Comercial Cluj a şters dosarul de pe site… deşi normal/corect ar fi fost să rămână postat, cu o menţiune de genul „cerere retrasă”. Asta înseamnă că „doamna care scrie informaţiile pe portal” şi-a cam depăşit atribuţiile.

În ceea ce priveşte explicaţia (plauzibilă) a administratorului George Sabin FUNAR… există, totuşi, o hibă: cererea TOTAL INVEST SRL de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva TSI INVEST SRL a fost înregistrată pe 14 octombrie 2020 (Dosarul nr.677/1285/2020)… iar Dosarul nr.688/1285/2020 a apărut după două zile! (sursa foto: portal.just.ro)