Un consilier judeţean a împrumutat un milion de lei… doar anul acesta! 100.000 lei a luat de la Costel ALEXE

Am citit pe undeva că un consilier judeţean ieşean ar fi sponsorizat partidul din care face parte cu un sac de bani. Era vorba de Marius-Dănuţ MINEA.

Îmi cer scuze, eu nu am auzit de acest individDar, jurnalist fiind, m-am gândit să văd ce şi cum.

Conform declaraţiei de avere din iunie 2018, Marius-Dănuţ MINEA era „rupt în cur”. Nicio proprietate, doar venituri de 41.102 lei – chimist la APAVITAL Iaşi şi 15.683 lei – bani primiţi ca doctorand la UTI Iaşi. Plus nişte bani în calitate de consilier judeţean – probabil 7.202 lei, scrisul este „de doctor”.

Ce să vezi?! În mai puţin de un an, Marius-Dănuţ MINEA s-a îndatorat cu peste un milion de lei.

Interesant e că, cu o singură excepţie (un credit bancar, singurul!), toate împrumuturile au avut scadenţă 15 septembrie 2019 şi sunt luate de la persoane fizice..

Din ce scrie în declaraţia de avere… am dedus că a achitat toate împrumuturile cu scadenţă pe 15 septembrie 2019. Din ce bani? Asta nu am înţeles!

Nu am înţeles cum a restituit împrumuturi de peste un milion de lei în condiţiile în care el, Marius-Dănuţ MINEA, a câştigat anul trecut 47.713 lei, iar soţia a fost remunerată cu 7.476 lei. Aceste sume sunt extrase din declaraţia de avere. E adevărat că sunt veniturile de anul trecut, dar e greu de crezut că anul acesta s-au mărit de peste 20 de ori!

S-ar putea să fie vorba de banii returnaţi pentru campania electorală de la europarlamentare, dar asta trebuia trecut în declaraţie. Altfel, se înţelege că banii respectivi provin din surse „neoficiale”.

În declaraţia de avere din octombrie 2019, Marius-Dănuţ MINEA susţine că a împrumutat DE DOUĂ ORI câte 50.000 lei de la Costel ALEXE… plus 150.000 lei de la alţi doi ALEXE (Florin – probabil fratele lui Costel şi Mihai). 

Mă gândesc că nu e doar o coincidenţă de nume, şi e vorba de Costel ALEXE (foto), actualul ministru al Mediului! (sursa foto: facebook.com/alexe.costel)

DOCUMENTE ATAŞATE:
Marius-Dănuţ MINEA – declaraţie de avere 2018

Marius-Dănuţ MINEA – declaraţie de avere 2019