Un italian din Bragadiru trage ţepe în serie; Evidenţa Persoanelor nu ştie de el… deşi are Carte de Identitate din 2010!

Paolo LUCACCIONI (49 de ani) este un cetăţean italian care s-a aciuat prin România, nu prin Banat, cum e obieceiul broscarilor, ci în Ilfov, mai exact în oraşul Bragadiru. Totuşi, a avut ceva tragere de inimă şi spre partea de vest a ţării noastre, două dintre firmele îngropate până acum având sediul social în judeţul Arad.

Cu ce se ocupă Paolo LUCACCIONI în România? Teoretic cu afaceri în agricultură, practic cu tras ţepe. Are în palmares 3 firme deja radiate după închiderea procedurii de faliment:

  • AGRO SEGNARELLO SRL Bragadiru (CUI: 24988380)
  • LUCACCIONI CONSULT GROUP SRL Frumuşani (CUI: 27578716)
  • PAMIRARO SRL Aluniş (CUI: 15781945)

O a patra societate, LA CRAMA DI ŞIRIA SRL Arda (CUI: 25618911), este în procedură de lichidare, cu datorii declarate de numai 176.552 lei la finalul anului 2016.

A cincea „afacere” a macaronarului se numeşte PAOLO CONSULT SRL (CUI: 20177440). Înfiinţată în decembrie 2006, firma a intrat în insolvenţă pe 7 iunie 2011 şi a trecut la faliment după 4 luni şi jumătate. Cel mai recent tabel al creditorilor arată că, din valorificarea bunurilor, a fost recuperată şi repartizată suma de 36.500 lei unui singur creditor… în timp ce masa credală este de 14,57 milioane lei. Partea „bună” este că cele mai mari ţepe – de 5,77 milioane lei, respectiv 1,56 milioane lei – au fost trase unor parteneri de afaceri din Italia – „Vitis Rauscedo Societe Agricola” şi „Tecnovitis SPA”.

La aproximativ un an de la insolvenţa acestei societăţi, Paolo LUCACCIONI a înfiinţat PAOLO PLANT SRL (CUI: 30519140), cu sediul social tot în Bragadiru, str.Garofiţei nr.20 bis, adresă la care figurează şi domiciliul din România al „agricultorului” – cel din Italia este în Citta’ Di Castello, o comună din provincia Perugia, regiunea Umbria, cu o populaţie de 40.067 de locuitori şi o suprafaţă de 387,32 kmp (conform wikipedia.org).

Deşi avea un „un pedigree de javră adevărată”, italianul a reuşit să găsească furnizori dispuşi să accepte plata „mai la toamnă”, datoriile acumulate în primul an de activitate (5 luni, de fapt) ajungând la 1.253.229 lei, în condiţiile în care cifra de afaceri a anului respectiv (2012) a fost de 497.417 lei. Restanţele financiare au tot crescut şi au ajuns la 3,87 milioane lei la 31 decembrie 2016, dată la care PAOLO PLANT SRL figura cu 1.144.940 lei în casă şi conturi!

Pe 13 martie 2017, AVIA MOTORS SRL Bucureşti (CUI: 5791445) a depus cerere de deschidere a insolvenţei împotriva PAOLO PLANT SRL, solicitarea fiind admisă de Tribunalul Ilfov pe 22 mai 2017 – Dosar nr.713/93/2017. Atribuţiile de administrator judiciar provizoriu vor fi îndeplinite de ROYAL INSOLV IPURL (Carmen PĂLĂCEAN), iar data de 30 iunie 2017 a fost stabilită drept termen limită de înscriere la masa credală.

Italianul Paolo LUCACCIONI nu a dat niciun semn de viaţă, motiv pentru care Carmen PĂLĂCEAN a propus intrarea în procedură simplificată de faliment a debitoarei PAOLO PLANT SRL, interesantă fiind următoarele menţiuni din raportul practicianului:

  • Administratorul judiciar a solicitat informatii cu privire la ultimul domiciliu cunoscut al asociatului unic/administratorului statutar al debitoarei, Lucaccioni Paolo, de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, însă instituţia publică ne-a comunicat faptul că în evidenţele pe care le deţine nu figurează nicio persoană cu datele de identificare pe care administratorul judiciar le-a menţionat.
  • Prin aceeasi adresă, instituţia publică ne-a precizat faptul că este necesar să ne adresam Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, pentru o posibilă identificare a asociatului unic/administratorului statutar al debitoarei, Lucaccioni Paolo.

Este adevărat că persoana în cauză este cetăţean străin, dar mi se pare anormal ca Evidenţa Persoanelor să nu deţină informaţii despre un individ care are un domiciliu declarat în România şi care deţine Carte de Identitate din 2010! Este eliberată de Oficiul Consular Bucureşti, dar nu cred că asta e important.

Iar dacă v-aţi imaginat că Paolo LUCACCIONI a renunţat la afaceri în România, să ştiţi că nu e aşa. Încă din august 2014 a înfiinţat o altă firmă, AGRO PLANT ENERGY SRL (CUI: 33447561), cu sediul social tot în Bragadiru, str.Garofiţei nr.20 bis. Adică AICI (imagine Google Map, captată în septembrie 2012). Pare că este o casă, nu o clădire de birouri… şi atunci de ce sunt mai multe firme cu sediul social în aceeaşi locuinţă, parcă nu era voie?!

La finalul anului trecut, AGRO PLANT ENERGY SRL avea datorii totale de 2.517.868 lei şi figura cu 727.809 lei în casă şi conturi. Cu siguranţă că acesta va fi următorul faliment din portofoliul italianului Paolo LUCACCIONI. Şi probabil nu ultimul… (sursa foto: twitter.com/plucaccioni)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact