Un pont pentru PANCONE… poate chiar două! ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB RAPID BUCUREŞTI a intrat în insolvenţă

ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB RAPID BUCUREŞTI (CUI/CIF: 14027294) a intrat în insolvenţă, la cererea Fiscului… care revendică „2.209.774 lei, reprezentând obligaţii fiscale neachitate la bugetul general consolidat al statului” – Dosar nr. 21997/3/2018. Această sumă, această datorie nu se regăseşte nicăieri… nici în bilanţul asociaţiei, nici pe site-ul ANAF. Din păcate, asta nu contează: dacă Fiscul spune că îi datorezi UN MILIARD (de lei, de euro), instanţa acceptă chestia asta şi nu cere niciodată o dovadă în acest sens!

Ataşez sentinţa, nu insist foarte tare, nici nu caut acum să văd cine sunt cei care deţin asociaţia, dar vin cu următoarea precizare:

  • conform OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci), ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB RAPID BUCUREŞTI deţine marca ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB RAPID BUCUREŞTI (M2017/001881 – detalii AICI), înregistrată în martie 2017… şi care expiră în 2027. E înregistrată doar pe clasa „41 – instruire; divertisment; educaţie; activităţi sportive şi culturale”… dar e super-ok în actualul context/război.

Prin urmare şi-aşa deci, acesta este singurul activ care ar putea fi vândut în procedura de faliment. Nu vă luaţi după administratorul judiciar provizoriu DOGARU, OANĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL, care a propus continuarea perioadei de observaţie, nu există niciun motiv pentru aşa ceva. Se va trece la faliment.

….
Eu nu sunt un mare amator de fotbal şi nici susţinător al echipei RAPID, dar îl apreciez pe Daniel PANCU, nu pentru că a jucat la Iaşi, ci pentru că chiar cred că e UN OM care luptă pentru ceva în viaţă. În cazul acesta, pentru RAPID.

Legat de titlul articolului şi de marca menţionată, cred că e viabilă următoarea variantă:

  •  după tabelul preliminar, vii tu, Daniel PANCU, cu o propunere de cumpărare a mărcii ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB RAPID BUCUREŞTI. Oferi 2.000 de euro. Cel mult. Administratorul/lichidatorul judiciar va supune propunerea Adunării Creditorilor. Nu cred că Fiscul, teoretic principalul creditor, va fi o problemă, ci poate alţi „ofertanţi” – colegii din „echipa de aur”.
  • de ce să cumperi această marcă, aparent neimportantă? Pentru că o poţi lua ieftin şi pentru că îţi asigură o variantă de back-up sau chiar o garanţie că poţi folosi numele RAPID.

….
Nu mai insist, să zicem că acesta a fost primul pont pentru Daniel PANCU. Pentru al doilea… aştept să fiu contactat direct.

NU, nu cer niciun ban. Aş fi foarte bucuros ca un fost fotbalist important cum e Daniel PANCU să preia un brand cunoscut al fotbalului românesc. (sursa foto: gsp.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB RAPID BUCUREŞTI – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală