UNDOI ADVERTISING a intrat direct în faliment… la câteva zile după ce patronul Doru Marcel POPESCU a înfiinţat UN2 MEDIA; ca de obicei, lichidatorul judiciar ADMIN INSOLV nu observă dispariţia lichidităţilor

UNDOI ADVERTISING SRL Livada (CUI/CIF: 29962054) – societate deţinută şi administrată de Doru Marcel POPESCU (foto) – a intrat direct în faliment (la propria cerere), susţinând în documentaţia depusă la Dosarul nr.1849/83/2021 de la Tribunalul Satu Mare că „nu poate face faţă datoriilor faţă de creditorii săi în sumă de 153.678,97 lei”.

Demn de semnalat este faptul că POPESCU a solicitat protecţia Legii 85/2014 pe 22 septembrie 2021… la două zile după ce a înfiinţat UN2 MEDIA SRL (CUI/CIF: 44949857), firmă cu acelaşi sediu social şi care a declarat angajaţi începând cu luna noiembrie 2021.

Tabelul definitiv al creanţelor arată că ţeapa trasă de UNDOI ADVERTISING SRL se ridică la 233.765 lei, singurul beneficiar fiind Fiscul (prin AJFP Satu Mare), cu menţiunea că această sumă include accesorii (dobânzi şi penalităţi) de aproape 100.000 lei.

Numit la propunerea debitoarei şi confirmat de Fisc, lichidatorul judiciar ADMIN INSOLV SPRL (Cristian RACOLŢA) a întocmit un aşa-zis Raport privind cauzele insolvenţei… şi probabil s-a gândit că nu o să se uite nimeni (cu atenţie) pe acest document. GHINION!

Practicianul – „specializat” în falimente şi decontări dubioase – susţine că „Modificările legislative accelerate din ultima perioadă au determinat cheltuieli neprevăzute în contractele deja în derulare ale debitoarei, crescând cheltuielile de exploatare, societatea a ajuns în imposibilitatea de a-şi mai onora obligaţiile de plată către furnizori de bunuri şi servicii, dar şi plata obligaţiilor fiscale către stat şi bugetele speciale”.

Sărind peste faptul că firma lui Doru Marcel POPESCU nu are datorii către furnizori, remarc faptul că „specialistul în insolvenţe” nu observă că UNDOI ADVERTISING SRL a încheiat anul 2020 cu datorii de 2.849 lei şi 251.384 lei în casă şi conturi la bănci, iar pentru primele 8 luni din 2021 (până la intrarae în faliment) a raportat venituri de 117.269 lei şi cheltuieli de 53.349 lei, adică un profit net de 62.766 lei.

Ce s-a întâmplat cu lichidităţile şi cu profitul din 2021? Probabil banii au fost folosiţi în interes propriu de patron, ca să nu spun că au fost sustraşi, şi „s-a acoperit ilegalitatea” prin acordarea de dividende… fără plata impozitului aferent, desigur! E o reţetă clasică, recomandată de specialiştii în „inginerii financiare”!

În Raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului, ADMIN INSOLV SPRL nu spune absolut nimic despre acţiunea de atragere a răspunderii personale… dar aproape sigur nu va iniţia un astfel de demers şi probabil va încerca să obţină închiderea procedurii la termenul de judecată din 7 martie 2022. (sursa foto: facebook.com/pdoru)