Urmare a sesizării SUPERVIZOR.ro, administratorul judiciar îl acuză pe bistriţeanul CIFOR de falimentarea societăţii ESTRADA… mutată la Cluj şi pusă în cârca unui necăjit din Bihor; afacerea SURUBHOUSE.ro a fost transferată pe EURO FLY DISTRIBUTION

ESTRADA SRL (CUI/CIF: 18127652) – firmă înfiinţată în 2005, cu sediul social în oraşul Năsăud până în iunie 2020, când a fost mutată în Cluj-Napoca – a intrat în insolvenţă pe 16 februarie 2021, la cererea creditoarei ITALIA STAR COM DUE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 8955925) – companie cu 59 de angajaţi şi vânzări de 68,66 milioane lei în 2019. Pe 23 martie 2021 „a avansat” la falimentDosarul nr. 661/1285/2020.

În articolul publicat pe 1 martie 2021, am semnalat faptul că ESTRADA SRL a administrat magazinul online de scule auto surubhouse.ro, care a fost pasat firmei EURO FLY DISTRIBUTION SRL Năsăud, iar ulterior am informat administratorul judiciar provizoriu CII BRADU NICOLETA DORINA cu privire la următoarele aspecte:

  • Nu este vorba despre o insolvenţă normală/obişnuită, ci de o ţeapă clasică – acumularea de datorii, vânzarea firmei şi mutarea afacerii pe o altă societate
  • În ultimii ani, ESTRADA SRL a fost deţinută şi administrată de CIFOR Adrian Cornel, iar o parte a activităţii a constat în vânzarea de scule prin intermediul magazinului online surubhouse.ro
  • ESTRADA SRL nu a depus bilanţ pentru anul 2019, iar în iunie 2020, în două etape, a fost vândută/cesionată şi mutată în Cluj-Napoca. Actualul patron din acte se numeşte DEMIAN Ioan Dan… un necăjit din satul Cărănzel (Bihor) pe numele căruia au fost transferate (în 2020) vreo 20 de firme cu probleme, cu sedii sociale în mai multe municipii din ţară (3 în Cluj-Napoca)
  • În ceea ce îl priveşte pe CIFOR Adrian Cornel, acesta a transferat afacerea (magazinul online) pe EURO FLY DISTRIBUTION SRL Năsăud (CUI/CIF: 32880540).

Chiar dacă nu a trimis un răspuns în scris (pe mail), administratorul judiciar provizoriu a ţinut cont de observaţiile transmise de SUPERVIZOR.ro şi în Raportul privind cauzele insolvenţei a precizat că «a identificat premise clare în sensul incidenţei art.169 alin 1 lit.d din Legea 85/2014 referitor la angajarea răspunderii personale a organelor de conducere ale debitoarei în persoana administratorului şi asociatului unic CIFOR Adrian-Cornel, administrator şi asociat majoritar până la data de 10.06.2020, luând în considerare:

  • Lipsă dovadă predare gestiune asupra debitoarei la data semnării contractului de cesiune de părţi sociale din iunie/iulie 2020
  • Datoriile societăţii sunt născute până la data cesiunii de părţi sociale»

Ţinând cont de cele scrise mai sus, „acord o bilă albă” practicianului CII BRADU NICOLETA DORINA. Mai am disponibile două… pentru instituţiile sesizate cu privire la această ţeapă! (sursa foto: facebook.com/surubhouse.ro)