URSUS a cerut insolvenţa AZUGA WATERS; firma controlată de basarabeanca VIOLETA MORARU a refuzat la plată 1.182 cecuri şi bilete la ordin

AZUGA WATERS SRL Voluntari (CUI: 4017021) este o firmă care îmbuteliază o aşa-zisă apă de izvor şi care printr-un concurs (nefericit) de împrejurări a ajuns să fie deţinută de familia de basarabeni MORARU. Este vorba de Violeta MORARU (49 de ani), care deţine funcţia de administrator la AZUGA WATERS SRL, şi Valerii MORARU (57 de ani), indivizi care au şi şi cetăţenie română.

Pe 14 septembrie 2016 a fost depusă prima cerere de deschidere a insolvenţei împotriva AZUGA WATERS SRL, astfel fiind constituit Dosarul nr.2438/93/2016 de la Tribunalul Ilfov. Timp de aproape un an, judecătorul sindic a făcut tot posibilul pentru a amâna deschiderea procedurii, dar există speranţe că acest eveniment se va înregistra la următorul termen de judecată, pe 14 septembrie 2017, adică exact la un an an de la prma cerere. Nu spun că există speranţe pentru că ar fi murit judecătorul sindic care a tergiversat procesul până acum, ci pentru că s-a decis să nu mai accepte mizeriile basarabenilor un creditor important – URSUS BREWERIES SA Bucureşti (CUI: 199095).

Mai exact, pe 1 august 2017, URSUS BREWERIES SA a solicitat aplicarea Legii 85/2014 în cazul debitoarei AZUGA WATERS SRL, invocând o creanţă de 165.474 euro. URSUS are de recuperat aceşti bani de prin 2013 şi „a muşcat-o o tură” în aprilie 2017, când şi-a retras cererea de insolvenţă, fiind de acord cu o reeşalonare a datoriei în 10 rate lunare. Desigur, firma controlată oficial de Violeta MORARU nu a respectat convenţia de eşalonare, aşa că producătorul de bere s-a văzut nevoit să depună o nouă cerere de insolvenţă.

În afară de URSUS BREWERIES SA, la Dosarul nr.2438/93/2016 mai sunt „înscrişi” cu cereri de deschidere a insolvenţei următorii creditori:

  • ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU
  • ARTE GRUP PRINT SRL
  • BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA
  • EDY INTERNATIONAL SPEDITION SRL
  • GTH GAZE INDUSTRIALE SA
  • POWER CLOUDS SRL

Surprinzător, AZUGA WATERS SRL are datorii la bugetele de stat de „numai” 1.128.249 lei (la 30 iunie 2017, conform site-ului ANAF), dar asta pentru că cel puţin pe contul din ING al firmei există instituită o poprire de la finalul lunii mai 2016!

Demn de menţionat este faptul că nu este vorba de o perioadă mai proastă în activitatea AZUGA WATERS SRL, ci de un stil de management al basarabenilor MORARU. Din 2012 şi până în prezent, AZUGA WATERS SRL a refuzat la plată 3 cecuri şi 1.179 bilete la ordin, în valoare totală de 36,58 milioane lei, ceea ce arată clar că onorarea obligaţiilor faţă de partenerii de afaceri nu a fost niciodată un obiectiv al societăţii. (sursa foto: prosport.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
AZUGA WATERS SRL – cerere de deschidere a insolvenţei (depusă de URSUS BREWERIES)