V-aţi depus CV-ul la PUBLIC EUROCONSULTING? Rău aţi făcut!


Alaltăieri noaptea
(6 februarie 2017, ora 23:54) am primit un mail de la „Personal calificat!” şi am bănuit că e transmis de tata spammer-ilor din România, un disperat pe nume Dumitru Mihai. Nu era de la el, ci era din altă parte şi începea aşa:

„Buna ziua,
Va contactam din partea Public Euroconsulting SRL – Agentie de resurse umane si Formare profesionala!
Dorim sa va aducem in prim plan CV-ul unei persoane cu experienta in domeniile: Tehnic, Juridic, Economic” (boldirile sunt exact ca în mail).

Pe lângă faptul că vorbim de spam, grav este faptul că firma respectivă, PUBLIC EUROCONSULTING SRL Oradea (CUI: 16415535), trimite aiurea CV-uri care conţin date cu caracter personal, demonstrând cel puţin o prelucrare defectuosă, eventual chiar o încălcare a legii, şi poate pune în dificultate persoana respectivă (candidatul).

În cazul de faţă, CV-ul este al unui persoane de peste 50 de ani, care lucrează ca „Executive Director (CEO)” la o firmă cu o cifră de afaceri de aproape două milioane de euro (în 2015). Cum ar fi dacă aş face o „glumă” şi aş retrimite CV-ul respectiv la firma unde candidatul este angajat la ora actuală, eventual cu o remarcă răutăcioasă, de genul „poate vreţi să angajaţi un director, că s-a săturat de actualul loc de muncă!„?

Şi pentru a dovedi că are candidaţi serioşi, de care îşi bate joc, PUBLIC EUROCONSULTING SRL a ataşat şi o scrisoare de recomandare a candidatului… care nu este în regulă, dar asta nu e din vina agenţiei de reurse umane. Documentul poartă antetul unei Autorităţi Naţionale, este semnat de un director general, deşi „recomandatul” nu a lucrat NICIODATĂ în cadrul acelei instituţii, ci a fost subaltern în cadrul unei alte societăţi, în urmă cu peste 10 ani!

Şi mai există o dovadă de „profesionalism” la spam-ul menţionat: CV-ul este în engleză, iar scrisoarea de recomandare în română. Şi menţionez faptul că spam-ul nu mi-a parvenit redirecţionat de cineva, ci a fost transmis direct la o adresă de mail care nu a figurat niciodată în vreun anunţ de angajare, de la marketing@publiceuroconsulting.ro, cu subiectul „Recomandare CV pentru angajare in compania dvs!„. Şi nu e exclus să mai primesc şi altele, din moment ce nu m-am dezabonat… de la o chestia la care nu m-am abonat vreodată.

De pe site-ul firmei nu se înţelege ce şi cum oferă, dar foarte probabil candidaţilor li se spune că CV-urile lor au fost transmise către sute sau mii de firme, iar aceştia aşteptă rezultate… ei neştiind că aceste societăţi nu au declarat posturi vacante şi, de cele mai multe ori, activează în domenii care nu au nicio legătură cu pregătirea candidatului. Şi nu cred că acest serviciu prestat de PUBLIC EUROCONSULTING SRL este gratuit.

Înfiinţată în 2004, PUBLIC EUROCONSULTING SRL este deţinută şi administrată de Lavinia CATRINAR (48 de ani), persoană care figurează şi ca preşedinte la Asociaţia PITICOT. Poate măcar la asociaţie nu se manifestă aceeaşi grijă faţă de datele cu caracter personal… (sursa foto: campuscluj.ro)