„Vechea” BAVARIA TOUR: A fost publicat tabelul preliminar al creanţelor; CAMELIA BADIU se laudă cu o creştere de 100% a vânzărilor!

Până la începutul acestui an, societatea care a activat sub titulatura Agenţia BAVARIA TOUR a fost BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL Bucureşti (CUI: 32947801), înfiinţată în 2014 şi deţinută integral de Vasile VOIDAHAZAN, în timp ce Camelia BADIU (foto, fostă VOIDAHAZAN) a îndeplinit atribuţii de unic administrator.

După ce a pierdut mai multe procese cu turiştii ţepuiţi şi a transferat activitatea pe o nouă firmă – BAVARIA CONCEPT TOUR SRL Bucureşti (CUI/CIF: 38970773), „vechea” BAVARIA TOUR (adică BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL) s-a cerut în faliment, cererea fiind admisă pe 23 august 2018Dosarul nr.24754/3/2018.

Ieri, 29 octombrie 2018, lichidatorul judiciar provizoriu AA TOTAL INSOLVENCY IPURL (Ioan NISTOR MANDACHE) – practicianul care a fost desemnat administrator judiciar la insolvenţa OMNIA TURISM SRL, dar refuză această funcţie – a publicat tabelul preliminar al creanţelor, document care prezintă o masă credală de 302.624,75 lei… surprinzător de mică în condiţiile în care datoriile la finalul anului 2017 erau de 1,3 milioane lei (conform bilanţului). Este adevărat că, tot la 31 decembrie 2017, BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL avea de încasat creanţe de 1.142.389 lei şi 347.072 lei în casă şi conturi… şi tocmai valoarea acestor active circulante ar trebui să determine lichidatorul judiciar să verifice plăţile efectuate în perioada de dinainte de intrarea în faliment.

În afară de Fisc, cu o creanţă de doar 97 lei, în tabelul preliminar sunt înscrişi numai turişti ţepuiţi (persoane fizice), cu menţiunea că una din creanţe a fost respinsă deoarece creditorul respectiv nu a timbrat cererea. Cea mai mică sumă înscrisă în tabel (după cea a Fiscului) este de 3.373 lei, iar cea mai mare de 72.216,76 lei (23,86% din masa credală).

Demn de menţionat este faptul că, deşi a avut „o mână de creditori”, lichidatorul judiciar nu s-a încadrat în termenul iniţial stabilit de instanţă şi a solicitat prelungirea termenului pentru depunerea şi publicarea tabelului preliminar cu 30 zile, cererea fiind admisă de instanţă. Din acest motiv, „a rămas în aer” prima Adunare a Creditorilor, programată iniţial pe 19 octombrie 2018, şi urmează ca Ioan NISTOR MANDACHE să publice o nouă convocare.

Referitor la lichidatorul judiciar provizoriu – pe care este musai să-l schimbe creditorii, acesta fiind numit la propunerea debitoarei/agenţiei -, trebuie remarcat faptul că nu a publicat raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului şi nici vreun anunţ referitor la acest document… în care trebuie să spună cine se face vinovat de intrarea în incapacitate de plată.

În schimb, Ioan NISTOR MANDACHE a publicat două procese verbale în care spune că l-a convocat pe unicul asociat Vasile VOIDAHAZAN pentru a stabili administratorul special, numai că acesta este de negăsit, plicul trimis fiind returnat cu mentiunea „lipsă domiciliu„.

Şi la final de articol, o chestie tare:
Pe 3 iulie 2018, când scandalul BAVARIA TOUR era în toi şi BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL se pregătea să-şi ceară falimentul, Camelia BADIU dădea un interviu pentru ecompedia.ro (AICI), în care spunea aşa: „Cu siguranţă este un an foarte bun din punct de vedere al vânzărilor, iar noi estimăm o creştere de 100% faţă de anul trecut”! (sursa foto: ecompedia.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL – Tabel preliminar al creanţelor