VERTIGO CENTER: Sentinţă DEFINITIVĂ de atragere a răspunderii personale împotriva fostului administrator Ştefan HOLICOV

Înfiinţată în noiembrie 2006, societatea VERTIGO CENTER SRL Iaşi (CUI/CIF: 19215221) a avut ca obiect principal de activitate „Cercetare-dezvoltare în ştiinţe sociale şi umaniste”, a fost deţinută şi administrată numai de Ştefan DRACEA-HOLICOV, iar pe 4 decembrie 2019 a intrat în insolvenţă, la cererea Fiscului.

În Raportul privind cauzele insolvenţei, lichidatorul judiciar BUSINESS SUPPORT SOLUTIONS SPRL preciza că „administratorul statutar al VERTIGO CENTER SRL, dl DRACEA-HOLICOV Ştefan, se face vinovat de săvârşirea faptelor prevăzute de art.169 alin.1 lit.d din Legea nr. 85/2014 şi anume a ţinut o contabilitate fictivă, a făcut să dispară unele documente contabile sau nu a ţinut contabilitatea în conformitate cu legea”.

Conform tabelului definitiv al creanţelor, ţeapa trasă de VERTIGO CENTER SRL se ridică la 180.612 lei, „beneficiari” fiind AJFP Iaşi – 180.469 lei şi Primăria Iaşi – 143 lei. Pentru că are obligaţia de a uza de toate modalităţile pentru recuperarea banilor cuveniţi, Fiscul a formulat cerere de atragere a răspunderii personale împotriva lui Ştefan DRACEA-HOLICOV – Dosarul nr.2540/99/2019/a1

Prima instanţă, Tribunalul Iaşi, a respins cererea, dar DGRFP/AJFP Iaşi a atacat sentinţa cu apel. La exact un an de la deschiderea dosarului (la tribunal), Curtea de Apel Iaşi s-a gândit „să împace şi capra şi varza”, aşa că a pronunţat următoarea decizie:

Obligă pârâtul HOLICOV Ştefan să acopere cu suma de 51.222 lei, parte din pasivul debitoarei VERTIGO CENTER SRL

Sentinţa – care a pierdut pe drum numele DRACEA – este DEFINITIVĂ… şi ar trebui să fie pusă în aplicare de Fisc! (sursa foto: facebook.com/stefan.holicov)