Deţinută de cetăţenii maghiari Peter BOROCZKY şi Gabor BOROCZKY, societatea VICTORIA GLOBAL SRL Braşov (CUI/CIF: 11268484) este (era) cunoscută cel puţin la nivel local/regional drept dealer OPEL (şi Chevrolet) şi, conform site-ului victoria-group.ro, făcea parte la un moment dat dintr-un grup de 5 dealeri, care comercializau mărcile Opel, Chevrolet, Nissan, Renault şi Dacia.

Anul trecut, VICTORIA GLOBAL SRL a înregistrat pierderi de 3,59 milioane lei, la o cifră de afaceri de 24,87 milioane lei – în scădere cu 25% faţă de anul anterior, iar exerciţiul financiar 2018 a fost închis cu capitaluri proprii negative de -3,15 milioane lei şi datorii totale de 15,68 milioane lei.

Ieri, 9 aprilie 2019, VICTORIA GLOBAL SRL s-a cerut în insolvenţă sau poate direct în faliment şi deosebit de interesant este faptul că firma braşoveană nu mai figurează pe lista reprezentanţilor OPEL… dar la adresa respectivă (Braşov, str.Harmanului nr.49A) a apărut un alt dealer OPEL – societatea MTR AUTO SERVICE SRL (CUI/CIF: 26462240). Aceasta are sediul social în localitatea Cristeşti din judeţul Mureş, este deţinută de Rodica BACIU şi Ioan-Matei BACIU… iar în aprilie 2018 a fost declarată INACTIVĂ de către ANAF (a fost reactivată în ianuarie 2019).

La o primă evaluare, „mişcările de trupe” sugerează o ţeapă clasică, prin îngroparea firmei cu datorii VICTORIA GLOBAL SRL şi mutarea activităţii pe o altă societate- care în acest caz nu pare a avea legătură cu prima, şi rămâne de văzut care vor fi perdanţii şi dacă nu cumva există firme sau persoane care au achitat avansuri pentru autoturisme şi nu au mai văzut maşinile.

Cererea de intrare sub incidenţa Legii 85/2014 a debitoarei VICTORIA GLOBAL SRL Braşov a dus la costituirea Dosarului nr.1479/62/2019, iar Tribunalul Braşov încă nu a programat primul termen de judecată. (sursa foto: metropola.info)10 aprilie 2019

5 Opinii până acum.

 1. Florin Rusu spune:

  A fost cumpărat de MTR AUTO SERVICE, firma deținută de soții Baciu. Aceștia mai dețin, pe lângă reprezentantele Mercedes din Bistrița și Skoda din Tg. Mureș, și grupul MATEROM din Cristești, jud. Mureș. Nu este nici o „tentativa” ci pur și simplu o diversificare a grupului MATEROM prin care, pe lângă altele, se obține acces la piese auto de origine la prețuri mai bune. MATEROM este una dintre firmele mari de import și distribuție de piese auto.

 2. Victor spune:

  Familia Baciu, pe langa MATEROM – unul din principalii distribuitori de piese auto, mai detine si reprezentantele MERCEDES BENZ, SKODA si DACIA-RENAULT din Targu Mures ..
  Deci nu este o teapa ci pur si simplu o preluare a unei firme mai mici de catre o firma mai mare …

  • SUPERVIZOR.ro spune:

   Dacă există, ţeapa nu e de la Baciu, ci de la ungurii care au deţinut VICTORIA GLOBAL.
   Familia Baciu a preluat showroom-ul, poate şi alte active… nu a preluat firma.

 3. Danuţ spune:

  Vă urez ,,Faliment fericit!,,

 4. Motiu Maria spune:

  VICTORIA GLOBAL SRL a incasat de la mine taxa de poluare pentru un autoturism nou prin refacturare la cumparare, in 2018 ANAF-ul a restituit taxa catre ei, dar firma a refuzat sa o mai returneze catre mine, invocand probleme financiare. De la cine mai pot solicita banii care i-am platit pana la urma eu?

Spune-ți opinia