VICTORIA GLOBAL nu mai este dealer OPEL şi s-a cerut în insolvenţă; la aceeaşi adresă activează o altă firmă… tot ca reprezentant OPEL!

Deţinută de cetăţenii maghiari Peter BOROCZKY şi Gabor BOROCZKY, societatea VICTORIA GLOBAL SRL Braşov (CUI/CIF: 11268484) este (era) cunoscută cel puţin la nivel local/regional drept dealer OPEL (şi Chevrolet) şi, conform site-ului victoria-group.ro, făcea parte la un moment dat dintr-un grup de 5 dealeri, care comercializau mărcile Opel, Chevrolet, Nissan, Renault şi Dacia.

Anul trecut, VICTORIA GLOBAL SRL a înregistrat pierderi de 3,59 milioane lei, la o cifră de afaceri de 24,87 milioane lei – în scădere cu 25% faţă de anul anterior, iar exerciţiul financiar 2018 a fost închis cu capitaluri proprii negative de -3,15 milioane lei şi datorii totale de 15,68 milioane lei.

Ieri, 9 aprilie 2019, VICTORIA GLOBAL SRL s-a cerut în insolvenţă sau poate direct în faliment şi deosebit de interesant este faptul că firma braşoveană nu mai figurează pe lista reprezentanţilor OPEL… dar la adresa respectivă (Braşov, str.Harmanului nr.49A) a apărut un alt dealer OPEL – societatea MTR AUTO SERVICE SRL (CUI/CIF: 26462240). Aceasta are sediul social în localitatea Cristeşti din judeţul Mureş, este deţinută de Rodica BACIU şi Ioan-Matei BACIU… iar în aprilie 2018 a fost declarată INACTIVĂ de către ANAF (a fost reactivată în ianuarie 2019).

La o primă evaluare, „mişcările de trupe” sugerează o ţeapă clasică, prin îngroparea firmei cu datorii VICTORIA GLOBAL SRL şi mutarea activităţii pe o altă societate- care în acest caz nu pare a avea legătură cu prima, şi rămâne de văzut care vor fi perdanţii şi dacă nu cumva există firme sau persoane care au achitat avansuri pentru autoturisme şi nu au mai văzut maşinile.

Cererea de intrare sub incidenţa Legii 85/2014 a debitoarei VICTORIA GLOBAL SRL Braşov a dus la costituirea Dosarului nr.1479/62/2019, iar Tribunalul Braşov încă nu a programat primul termen de judecată. (sursa foto: metropola.info)