Vom avea şi anul acesta un scandal în turism! Agenţia BAVARIA TOUR şi-a mutat activitatea pe o altă firmă; patroana face parte din COMISIA DE ETICĂ ŞI BUNE PRACTICI… de la ANAT, desigur!

BAVARIA TOUR este o agenţie care a vândut numeroase circuite OMNIA şi, după intrarea în colaps a tour-operator-ului, a încearcat să îşi convingă clienţii că nu are nicio vină, invocând un contract de mandat, ceea ce ar însemna (după interpretarea şefei de la BAVARIA) că păgubiţi trebuie să se adreseze firmei OMNIA TURISM SRL.

Numele societăţii care a administrat până recent agenţia este BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL Bucureşti (CUI: 32947801), a fost înfiinţată în 2014 şi este deţinută integral de Vasile VOIDAHAZAN (66 de ani), în timp ce Camelia BADIU (fostă VOIDAHAZAN, 36 de ani) deţine funcţia de administrator.

Mai mulţi turişti au dat în judecată BAVARIA TOUR şi unii dintre aceştia au câştigat deja în prima instanţa, cel mai elocvent exemplu fiind al reclamantei Hajnal PATAKI, reprezentată de către Cabinet de Avocat MATE ATTILA – Dosarul nr. 35926/299/2017. Pe 15 martie 2018, Judecătoria Sector 1 a decis aşa:

  • Obligă pe pârâtă (BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL – n.r.) la restituirea către reclamantă a sumei de 41.405 lei (9.004 euro, la cursul euro/leu din data de 31.10.2017), reprezentând contravaloare servicii
  • Obligă pe pârâtă la plata către reclamantă a sumei de 1.848 lei, cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru

Demn de remarcat este faptul că această sumă îi permitea şi îi permite în continuare păgubitei să solicite deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL (suma minimă este 40.000 lei, nu 10.000 euro). Desigur, dacă nu primeşte banii de la agenţie în urma acestei sentinţe.

BAVARIA TOUR nu numai că nu şi-a propus să despăgubească turiştii sau să ajungă la o înţelegere cu ei, dar deja a recurs la golănia clasicămutarea activităţii pe o altă firmă.

Astfel, pe 6 martie 2018 a fost înmatriculată BAVARIA CONCEPT TOUR SRL (CUI: 38970773), firmă la care Camelia BADIU este unic asociat şi unic administrator. Capitalul social este de 1.000 lei, va presta „activităţi ale agenţiilor turistice” (Cod CAEN 7911), iar sediul social este în Bucureşti, str. Zăgazului nr.13-19, sc.B, et.4, ap. B427… adică exact unde figurează şi sediul social al celeilalte firme BAVARIA… şi domiciliul lui Vasile VOIDAHAZAN. Parcă nu era voie cu două firme în acelaşi apartament!

Pe site-ul bavaritour.ro, deja au fost făcute modificările şi noua firmă este menţionată aproape peste tot. Surprinzător, chiar dubios, este că BAVARIA CONCEPT TOUR SRL a obţinut lienţa de turism la doar două săptămâni de la înfiinţare. Cel puţin, aşa scrie pe site: Licenţa de turism nr.7958/20.03.2018…. dar documentul nu este afişat pe site.

Eu zic să pregătească ministrul Bogdan Gheorghe TRIF un discurs pentru viitorul apropiat, când va izbucni scandalul BAVARIA şi, foarte probabil, BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL va intra în insolvenţă. Discurs în care să ne explice de ce se pot muta „peste noapte” licenţele de turism.

„Noua” agenţie BAVARIA TOUR susţine că are o poliţă de asigurare pentru perioada 15.03.2018 -14.03.2019, încheiată la „City Insurance”, dar aceasta nu este postată pe site. În schimb, poate fi găsită cea „pe firma veche”, care expiră în mai 2018 (AICI).

Cam aşa se prezintă situaţia cu BAVARIA TOUR. Iar dacă nu sunteţi printre cei păgubiţi şi intenţionaţi să achiziţionaţi circuite/pachete turistice de la „noua agenţie”, ar fi bine să reţineţi că… în fiecare an poate fi înfiinţată o nouă firmă, pe care să fie mutată activitatea. După cum se vede, nu există nicio restricţie

Şi pentru că pe site-ul bavariatour.ro apare sigla ANAT, iar de pe site-ul ANAT aflăm că BAVARIA TOUR este membră (mă mir că nu e în Consiliul Director!), poate noul preşedinte, Nicolae DEMETRIADE, ne spune cât de sigur este să apelezi la o agenţie membră ANAT! (sursa foto: facebook.com/bavariaholidaytour)

UPDATE:
(informaţie primită de la un cititor supervizor.ro, căruia îi mulţumesc)

Camelia BADIU face parte din COMISIA DE ETICĂ ŞI BUNE PRACTICI… de la ANAT, desigur!