VULTURUL SECURITY a achiziţionat active de 19,5 milioane euro… şi a rămas datoare cu 6 milioane euro; instanţa a programat Adunarea Creditorilor înainte de publicarea tabelului preliminar

Vă mai amintiţi de ţepele fabuloase trase de firme de pază, cum au fost cele aplicate de NEI GUARD, ALISTAR, SCORSEZE sau COSEPA?  Nu vă faceţi probleme, va exista un reload… ca în filmele de succes! Aceste firme şi multe altele au intrat în insolvenţă, apoi în faliment… dar au mutat afacerile pe alte societăţi. Unele deja au datorii la stat, iar salariile sunt plătite cu mari întârzieri. CA ÎNTOTDEAUNA! Aşa că, în doi-trei ani, istoria se va repeta.

Până atunci, hai să vorbim de un „no name” la nivel naţional, societatea VULTURUL SECURITY SRL (CUI: 9001379), firmă cu sediul în Râmnicu Vâlcea şi care recent a intrat în insolvenţă, la propria cerere, invocând „datorii totale în sumă de aproximativ 28.537.359,51 lei, reprezentând furnizori, salarii datorate, datorii către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, TVA, diverşi creditori”.

Această sumă de peste 6 milioane euro, pe care firma deţinută de Nicolae ŞTEFAN şi Nicolae Tiberiu ŞTEFAN (probabil tată şi fiu) o datorează partenerilor de afaceri şi Fiscului, sare în ochi pentru că, totuşi, VULTURUL SECURITY SRL a avut anul trecut aproximativ 100 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 2,8 milioane lei.

Totuşi, există o valoare şi mai impresionată, cea a activelor imobilizate90.783.007 lei! Conform bilanţului aferent exerciţiului financiar 2017, VULTURUL SECURITY SRL a achiziţionat anul trecut active de 19,5 milioane euro şi a rămas datoare cu 6 milioane euro… şi se pune întrebarea „ce active de o asemenea valoare a putut să cumpere o modestă firmă de pază?„.

Să sperăm că Fiscul, care ar trebui să efectueze un control ca urmare a declanşării procedurii de insolvenţă, va lămuri această problemă. Pentru că s-au mai văzut destule cazuri – chiar la firme de pază – în care achiziţionarea activelor a fost o operaţiune fictivă, care a dus la returnare de TVA în valoare de milioane de lei!

Sentinţa de deschidere a procedurii generale de insolvenţă a fost pronunţată de judecătorul sindic Viorica BONCIU de la Tribunalul Vâlcea pe data de 31 mai 2018, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a fost desemnat practicianul propus de debitoare, VIZAL CONSULTING IPURL Bucureşti.

Instanţa a stabilit data de 12 iulie 2018 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor şi a anunţat că prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 5 iulie 2018, ceea ce nu este posibil/legal pentru că data limită pentru publicarea tabelului preliminar este 19 iulie 2018. Până în prezent, administratorul judiciar nu a publicat notificarea privind deschiderea procedurii.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.1207/90/2018, al debitoarei VULTURUL SECURITY SRL, este programat pe 27 septembrie 2018.

DOCUMENT ATAŞAT:
VULTURUL SECURITY SRL – Sentinţa de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală