Zeci de mii de dosare AU DISPĂRUT de pe portal.just.ro! Nu ştie nimeni de ce!

Am scris de mai multe ori că există o problemă cu portal.just.ro, în sensul că nu pot fi găsite prin opţiunea de CĂUTARE dosarele înregistrate în ultima perioadă. Cel mai recent articol a fost ACESTA. Am rămas cu impresia că s-a rezolvat cumva deficienţa.

Pe 5 februarie 2019 mi-a semnalat o cititoare că nu găseşte pe portal.just.ro un anumit dosar – cel cu nr.2854/202/2015. Este vorba de acesta:

DA, portal.just.ro spune că NU există acest dosar.

Dar poate fi găsit pe site-urile private, de exemplu AICI.

Am mai făcut şi alte căutări. Şi am zis să caut dosarele mele, să nu deranjez alţi oameni.

La un moment dat, am dat în judecată Primăria Iaşi, pe tema mărcii CURIERUL DE IAŞI.
OK, am pierdut procesul, nu asta e important în acest context.

Ce să vezi?! Acest dosar, cu nr.10487/99/2012, NU EXISTĂ pe portal.just.ro.
Nu îl găsiţi nici pe site-uri private (eu nu l-am găsit), dar vă garantez că există acest dosar la Tribunalul Iaşi. Am fost parte în acest dosar, m-am judecat cu primăria, ce dracu! Ştiu ce procese am avut până acum!

M-am gândit că, urmare a unei interpretări tâmpite a GDPR, au fost eliminate unele dosare care vizează persoane fizice.

Nu e aşa. Am căutat dosare de firme pe care le ştiam… şi nu le-am găsit pe portal.just.ro

Hai să vă dau un exemplu:
Dosarul de insolvenţă nr.8903/105/2013, al debitoarei LINVIL METAL CONSTRUCT SRL (CUI: 29775331), o firmă din Prahova.

Indiferent de metoda de căutare (direct pe portal.just.ro sau pe portal.just.ro/SitePages/dosare.aspx), nu găsiţi acest dosar. Dar există!

AICI nu există:

AICI există:

Dacă vreţi să vă convingeţi (că nu mint), căutaţi dosarele vechi ale firmelor Dumneavoastră!

………………

Pe 5 februarie 2019, la ora 15:35, am trimis un mail la Direcţia Tehnologia Informaţiei (dti@just.ro). Mesajul a fost acesta:

«Bună ziua!

Constat cu surprindere că pe portal.just.ro nu mai pot fi găsite dosare mai vechi, prin nicio variantă de căuare (am mâncat o literă – n.r.).
La o evaluare sumară, pare a fi vorba de dosarele închise definitiv înainte de 2016.

Vă rog să precizaţi dacă este o eroare temporară a site-ului sau dacă au fost eliminate intenţionat anumite dosare. Pe ce criterii?

Mulţumesc!

Dan Scarlat»

Mesajul a fost recepţionat, în sensul că am primit confirmare de la 4 persoane. Nu le dau numele celor care au recepţionat mail-ul, nu are rost.

Nu am primit niciun răspuns. Au trecut 12 zile de când am trimis sesizarea. Cred că am fost destul de răbdător. 

DA, accept variantă că angajaţii de la DTI nu au înţeles ce am reclamat eu. Spun asta pentru că nici la primele sesizări/reclamaţii nu au înţeles (detalii AICI). Dar nici nu au întrebat ce reclam. Să spună ceva, de genul: „noi suntem specialişt în IT, tu eşti un nepriceput care accesezi site-ul din când în când şi nu te înţelegem… ce vrei să spui?”

––––––-

Desigur, pot să cred că e o eroare tehnică.

Dar părerea mea este următoarea:
– urmare a faptului că nu sunt în stare să asigure buna funcţionare a platformei portal.just.ro, persoanele care se ocupă de site au decis să elimine din CĂUTARI (temporar, cel puţin) dosarele vechi (pentru care nu există modificări/actualizări în ultimii 3 ani). Spun asta pentru că şi la portal.onrc.ro s-au eliminat mai multe opţiuni… pentru a asigura buna funcţionare a site-ului. Nu s-a reuşit mare lucru, dacă vă interesează!

Nu cred că se urmăreşte favorizarea unui site privat (dar nu sunt de aceeaşi părere la Registrul Comerţului!), ci cred că e vorba doar de incompetenţă.
Desigur. aş putea să spun, aş putea să fi titrat ceva de genul „au fost şterse dosarele lui… X, Y, Z„… dar chiar nu cred asta. Cred că e vorba doar de incompetenţă.

NOTĂ:
Nu e nicio exagerare în afirmaţia din titlu. E vorba de zeci de mii de dosare FINALIZATE înainte de 1 ianuarie 2016 şi pe care NU le puteţi găsi pe portal.just.ro, indiferent de metoda de căutare. 

OK, „o să le pună înapoi” – pe site. Şi cine garantează că vor fi puse/postate toate?! (sursa foto: opiniabuzau.ro)

CITIŢI ŞI:
Salutări incompetenţilor de la portal.just.ro! „Rămânem prieteni” şi anul acesta

Nu vă mai chinuiţi! Opţiunea CĂUTARE de pe portal.just.ro nu funcţionează! Cu „numai” 10.000 lei/lună este plătită incompetenţa unui Ofiţer principal I de la Direcţia Tehnologia Informaţiei