Elena Udrea a vândut o maşină „Porsche Cayenne Turbo”… pe care nu a avut-o niciodată

Elena Udrea-02-ww

Declaraţiile de avere ale Elenei Udrea au constituit întotdeauna un subiect „spumos” de discuţie/analiză în presa românească. Deşi declaraţiile de avere ale fostei blonde de la Cotroceni au fost analizate şi răs-analizate, se mai pot găsi amănunte interesante şi după ce s-a pus praful pe aceste documente.

În declaraţia de avere din 14.06.2013 postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Elena Udrea susţine că deţine (nu are importanţă dacă singură sau „în combinaţie” cu Cocoş):

  • un autoturism Fiat 500 (fabricat în 2012)
  • un autoturism Mercedes (fabricat în 2005).

În tot restul declaraţiei de avere, nu este nicio referire la vreun autoturism PORSCHE CAYENNE TURBO. Nici măcar ca un cadou sau ca o „diferenţă” în urma partajului.

Din declaraţia de avere din 14.06.2014 (pagina 4), postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, aflăm că Elena Udrea „a înstrăinat în ultimele 12 luni” (mai exact în 2014, fără o dată precisă), un autoturism PORSCHE CAYENNE TURBO. Fericitul cumpărător se numeşte, conform documentului citat, Breazu Liberiu Tudor, iar acesta a plătit 5.000 de euro.

Nu mă pricep la maşini, motiv pentru care nu vreau să-mi dau cu părerea, să zic că pe internet aşa ceva se vinde cu 143.000 de euro sau doar cu vreo 18.000 euro. Totuşi, un preţ de 5.000 euro sugerează că maşina ar fi fost bună doar pentru piese sau că, de fapt, vânzarea a ascuns o altă combinaţie.

Desigur, se poate spune că Elena Udrea a cumpărat maşina după declaraţia din 14.06.2013 şi a vândut-o înainte de a depune declaraţia din 14.06.2014, dar regulile de completare pentru declaraţiile de avere spun că ar fi fost corect şi legal să menţioneze şi achiziţia, nu numai vânzarea. Mai ales că oficialul cumpărător, Breazu Liberiu Tudor (zis şi Cici), nu e chiar oricine, ci administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea şi „coleg de arest preventiv” cu aceasta.

Situaţia bizară a unei maşini vândute deşi nu a fost achiziţionată niciodată ar trebui să suscite interesul ANI (Agenţia Naţională de Integritate), dar asta ar fi cea mai mică problemă cu care se confruntă fostul ministru al Dezvoltării, aşa că probabil va rămâne… doar o inadvertenţă legată de declaraţiile de avere din 2013 şi 2014! (foto: Liviu Chirica/Zoom Art)

Citiţi şi:

Afacerile Elenei Udrea au explodat în 2014