INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION: creditorul HEINEKEN se războieşte cu administratorul judiciar pentru 9,5 milioane lei; la Adunarea Creditorilor, propunerile OTP BANK au fost aprobate în unanimitate… de OTP BANK!

Interamal-ww

INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION SRL Roman (CUI: 5554929) a intrat în insolvenţă (la propria cerere) pe 28 octombrie 2015, iar Tribunalul Neamţ a stabilit termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea, publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar al creanţelor la data de 8 ianuarie 2016 (Dosar nr. 2751/103/2015). Administratorul judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL (Teodor RÂPAŞ GOIAN) nu a respectat acest termen şi a publicat tabelul preliminar al creanţelor pe 13 ianuarie 2016.

 Conform acestui document, masa credală acceptată de practicianul în insolvenţă se ridică 25,45 milioane lei, în timp ce creditorii au solicitat 34,95 milioane lei. Diferenţa provine de la creditorul HEINEKEN ROMÂNIA SA, suma de 9,50 milioane lei fiind respinsă pentru că „nu face obiectul tabelului preliminar, fiind plătibilă cf. actului adiţional nr.1 la Protocolul nr.85/28.03.2014″. Cei de la HEINEKEN nu au fost foarte încântaţi de exprimarea „plătibilă” şi au depus o contestaţie.

 Cei mai important creditor al firmei romaşcane este OTP BANK, cu 16,77 milioane lei, creanţă oficial garantată. Chiar şi cu cele 9,5 milioane lei neacceptate de administratorul judiciar, HEINEKEN ROMÂNIA SA este pe „podiumul” creditorilor, cu o creanţă acceptată din prima de 7,34 milioane lei. Se observă că suma solicitată de berari este chiar mai mare decât cea din dreptul băncii, ceea ce – combinat cu lipsa altor creditori din zona băuturilor alcoolice – sugerează că INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION SRL avea un contract de exclusivitate cu HEINEKEN.

 O bilă albă în această insolvenţă este reprezentată de lipsa creanţelor salariale… şi nici datoriile la stat nu sunt de speriat – aproximativ 100.000 euro, în condiţiile în care cifra de afaceri pe 2014 s-a apropiat de 12 milioane euro.

 În raportul privind cauzele insolvenţei, Teodor RÂPAŞ GOIAN susţine că, la 30 septembrie 2015, societatea din Roman a înregistrat un profit net de 623.720 lei, iar în contabilitatea firmei figurau stocuri de 14,46 milioane lei, sumă care include 9,14 milioane lei – „ambalaje aflate la terţi”, în timp ce mărfurile valorează 4,89 milioane lei.

 Concluzia acestui raport este că administratorul judiciar „recomandă depunerea unui eventual plan de reorganizare a activității debitorului de către administratorul special desemnat, d-nul. Paraschiv Claudiu-Dan”.

 Prima şedinţă a Adunării Creditorilor s-a desfăşurat pe 15 ianuarie 2016 (după publicarea tabelului preliminar al creanţelor, cum e normal şi legal). „S-a desfăşurat” e un fel de a spune pentru că nu a participat niciun creditor, dar a trimis un punct de vedere OTP BANK, care deţine 65,90% din masa credală (şi din vot). Surprinzător, Fiscul nu s-a obosit să trimită nici măcar un punct de vedere, deşi parcă are astfel de obligaţii.

 În aceste condiţii, propunerile OTP BANK au fost aprobate în unanimitate… de OTP BANK! Comitetul creditorilor este format din OTP BANK (Preşedinte), ANAF şi HEINEKEN ROMÂNIA SA (membri). Administratorul judiciar a fost confirmat şi i s-a aprobat o remuneraţie de 2.500 lei/lună, plus un onorariu de succes în cuantum de 3% din sumele distribuite creditorilor (exclusiv TVA în ambele cazuri). (sursa foto: interamal.ro)

 DOCUMENT ATAŞAT:

INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION SRL – tabel preliminar al creanţelor

 

 CITIŢI ŞI:

INTERAMAL GROUP DISTRIBUTION: cecuri fără acoperire + restanţe la credit = insolvenţă