TEL DRUM: Termenul limită de înscriere la masa credală este 15 martie 2018; Registrul Comerţului încă nu a aflat de insolvenţa firmei

După ce a refuzat la plată peste 100 de cecuri şi bilete la ordin şi s-a trezit cu un sechestru din partea DNA, vestita firmă TEL DRUM SA Alexandria (CUI: 2695680) a solicitat protecţia Legii 85/2014, cererea fiind depusă pe data de 17 ianuarie 2018, la Tribunalul Teleorman – Dosarul nr.116/87/2018. Procurorii DNA au avut un fel de reacţie şi au solicitat în instanţă „interzicerea iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice, pe o perioadă de 60 de zile”, aşa cum am anticipat în articolul din 22 ianuarie 2018. Instanţa a admis cererea procurorilor.

Pentru că, mai nou, toată lumea se pricepe la fotbal, politică, alimentaţie sănătoasă… şi insolvenţe/falimente, a apărut în spaţiul public „informaţia” că TEL DRUM SA nu ar avea voie să intre în insolvenţă, ceea ce nu este adevărat. Prin urmare, instanţa a decis la primul termen, pe 29 ianuarie 2018, deschiderea procedurii generale de insolvenţă.

Curios este faptul că astăzi, 6 februarie 2018, la mai bine de o săptămână de la pronunţarea sentinţei, Registrul Comerţului nu a fost notificat privind această situaţie, iar TEL DRUM SA apare în continuare ca fiind „în funcţiune”.

Ceva mai rapid decât instanţa a fost administratorul judiciar provizoriu CITR FILIALA ILFOV SPRL (Bogdan GORDE), care a publicat în BPI notificarea privind deschiderea procedurii generale de insolvenţă. Conform acestui document, termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 15 martie 2018, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 6 aprilie 2018, 12:00, la sediul ales al administratorului judiciar (Bucureşti, str.Gara Herăstrău nr.4, Green Court, et.3, sector 2)… deşi în decizia instanţei se spune „la sediul debitoarei”!

În plus, mai există o problemă cu termenele stabilite de instanţă: cel „pentru verificarea creanţelor, întocmirea, publicarea în BPI a tabelului preliminar al creanţelor este 4 aprilie 2018„. Dacă administratorul judiciar întârzie publicarea cu doar două zile (ceea ce se întâmplă frecvent), Adunarea Creditorilor nu se mai poate întruni pe 6 aprilie 2018… care e şi Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor!

Dar până atunci mai este timp destul şi multe se pot întâmpla, mai ales că ieri, 5 februarie 2018, creditorul EUROPROTECT SECURITY SRL a atacat cu apel sentinţa de deschidere a procedurii. Cel puţin aşa apare pe portalul instanţelor de judecată şi nu e clar dacă este atacată insolvenţa sau doar desemnarea administratorului judiciar. În plus, s-ar putea să mai apară şi alţi contestatari pentru că sentinţa din 29 ianuarie 2018 poate fi atacată cu apel „în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă„. Iar publicarea în BPI… încă nu s-a produs!

Dincolo de aceste neclarităţi, există şi o oarecare certitudine: următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.116/87/2018, al debitoarei TEL DRUM SA Alexandria, este programat pe 23 mai 2018. (sursa foto: liberinteleorman.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
TEL DRUM SA – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

CITIŢI ŞI:
TEL DRUM: 40 de cecuri şi 72 bilete la ordin refuzate la plată în ultima lună; firma „lui LIVIU DRAGNEA” s-a cerut în insolvenţă